Perak Part 1 - Lake Garden

3.9.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!
Alhamdulillah perjalanan pergi dan balik dari Melaka – Taiping baik-baik sahaja..
Lepas rindu kat beloved sister, angah.. hehe..

Niat di hati nak berjalan-jalan ke Taiping, tetapi ku sangkakan panas hingga ke malam, rupa-rupanya hujan di petang hari..
Elok sangatlah dengan peribahasa tu..
Sebelum keluar rumah, bukan main cerah aje cuacanya, tapi bila dah keluar rumah je, hujan rahmat.. Alhamdulillah..
Bukan niat marah dengan hujan tu, tapi tipulah tak kecewa..

Hari pertama ke sana, ingatkan nak ke Zoo Taiping, al maklumlah, aku ni jakun, tak pernah masuk zoo.. *boo sikit*
Tetapi, memandangkan orang ramai berduyun-duyun datang ke zoo, terpaksalah batalkan hasrat..
Balik rumah, amik barang, picnic di Lake Garden atau dalam bahasa melayunya, Taman Tasik.


Taman tasik ni, cantik. Rumput dia elok aje suburnya..
Kalau nak berguling-guling buat cerita Hindustan, memang masyuk la..
Kalau orang nak amik gambar wedding, memang itulah port yang terbaik..


Ini scenery pokok-pokok di tepi jalan..
Aku tak dapat bayangkan kalau malam-malam, macam mana agaknya..
Scary and spooky kot.. huhu..

bersambung...

You Might Also Like

13 comments

  1. mesti ramai budak2 muda yg lepak kt sini kan =) awat xambil gmbar tasik??? nk juga tgok secantik manakah..tp pokok 2 smart la..unik je..da mcm arca pn ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. of course la.. tasik dia banyak tak terjaga.. yang dekat bahagian swan boat je dia jaga elok2 sebab pelancong ramai kat situ... lagipun, kitorang lepak jauh dari tasik.. itu pasal la takde gambar tasik.. hihi..

      Delete
  2. Replies
    1. mana ada tasek.. itu jalan punya raya.. hehe..

      Delete
  3. hak3.. gilaa lahh... tak pernah gi zoo

    ReplyDelete
  4. aman damai lagi permai zie..kalau jenis yang perlukan ketenangan untuk mencari ilham..insyaAllah sesuai empat ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak.. luas pun luas.. kalo putus cinta pun, elok sangat jadi tempat layan perasaan.. haha..

      Delete
  5. COMELNYAA gmbar atas tu .. alolololo ^__^

    ReplyDelete
  6. Menarik gak kan...wan blum penah round2 taiping even wan penah duduk ipoh lama. Tingin nak pi zoo, smp skrg tak smp2...heheh

    ReplyDelete
  7. waktu mlm mmg scary tu..tp nice place tuk tenangkn pikiran..

    ReplyDelete
  8. bila pergi taiping.??.akak pi sabtu hari tu...ramai giler orang..nak bergambar pun susah sebab semua port ada orang..heheh

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.