Perak Part 2 - Mee Udang Mak Jah Di Kuala Sepetang

4.9.13

sambungan...



Usai asar, kitorang move on ke Kuala Sepetang.
Apa yang ada kat sana?

Ni haaa!!


TerlioQ baQ HANG!
Mee udang special – RM12.00
Kuey Tiow special – RM12.00
Limau ais – RM1.50
Laici ais – RM 3
Asam Boi ais – RM 1.50

Berbaloi harganya. Mana taknya, bila aku kira udang dalam mangkuk tu, mahu ada 10 ekor..
Angah lucky sebab dapat udang galah sekor.. perghh!!!
Amaran : yang ada alergik sila makan ubat kalau dah pelahap MEE UDANG MAK JAH!


This one cucur udang.. or cucoQ udang. Hehe..
Satu set/pinggan RM 4. 
setiap satu set ada empat kepingan besar cucur udang yang dipotong kecil-kecil.
Bukan cucur udang sahaja! Sotong goreng ada, ketam goreng pun ada.. ketam yang digunakan ialah ketam nipah..
Nak tahu rasanya, silalah pergi sendiri.. sedap woo..



bersambung...

You Might Also Like

12 comments

  1. wow... cam sedap je... nampak satu mangkok penoh udang....

    ReplyDelete
  2. kuala sepetang?hurmmm xpernah smpai lg

    ReplyDelete
  3. Perghh...leleh air liur tgk ni. Udang yg meng-ngiur-kan. ALahaiiiii...udang oohhh udang...dtglah padaku.

    ReplyDelete
  4. omak aih..kecur tgk udang tu.besar2 pastu dalam pinggan banyak pulak tu..

    ReplyDelete
  5. wah.. ni kali kedua ni kita baca tang Mee Udang Mak Jah ni..
    kena torai gak ni.. :P

    lagi lapor akak dibuatnyee

    ReplyDelete
  6. mewah udang zie..akak boleh telan air liur nie..masyaAllah..ni baru betul betul mee udang zie..puas hatikan.. :)

    ReplyDelete
  7. petang tadi kami pun makan mee udang..

    hishop satu

    ReplyDelete
  8. berbaloi ni =) sedapnya..teringin nak mkan..

    ReplyDelete
  9. dap gila.. nama je dok perak. tapi x pernah lagik gi tempat neh

    ReplyDelete
  10. waaaaa bestnye udang, ketam goreng . .
    terliuq dah tengok . .
    dah laa besauu udang-udang tuu . .

    ReplyDelete
  11. okay, kenapa sngt mengiurkann ni. nak satu! huhu

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.