Perak Part 3 : Kellie's Castle

5.9.13

sambungan...


Hari kedua, kitorang jejalan ke Ipoh pulak!
Here we are.. Kellie’s Castle.

Masa kitorang sampai tu, ramai jugak yang ambil gambar untuk wedding..
Tapi, tak sesuai kalau pakai baju pengantin yang melayu punya.. kena pakai suite and gown, baru masyuk..
Dah datang ke Kellie’s Castle, mestilah kena mood mat salleh kan.. hehe..

Walau bagaimanapun, memang tak ada peluang nak masuk ke dalam..
Macam biasalah, hujan turun renyai-renyai.. huhu..
So, dekat luar ni ajelah aku sempat bergambar sekejap..



Kemudian, berjalan-jalan ke Ipoh Parade untuk window shopping..
Aku ni pulak, pantang Nampak shop macam Daiso dan Mr. DIY.. terus aje meluncur masuk.. hehe..

Dah puas main barang itu, barang ini, angkutlah satu dua benda yang rasa comel… hihi..


the blue and white really blend well ;)

sekian :D

You Might Also Like

17 comments

  1. alamak, bestnya.. dah macam princess lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik zizie tak pakai gaun.. kalau x, dah buat drama ice princess kat situ... hehe..

      Delete
  2. kellie castle nie kat area mane erk? pantai remis ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah hafiz.. tak tahu pulak.. first time gi situ..

      Delete
  3. teringin nk g kellie's castle! kn pnuh misteri..hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke? zizie pergi tanpa sebarang pengetahuan pasal kellie's castle pown..

      Delete
  4. bestnya jalan2..:) hope that I hve that chances too.:)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. main kat luar je kak.. tak sempat masuk dalam pown.. huhu..

      Delete
  6. oke.kalley castle pon x pernah pergi lagik. hak. teruk. dok perak tapi tak byk tempat tak gi lagi.

    ReplyDelete
  7. Kellie's castle ni abang pernah pergi . . . Sama jugak, hujan pulak masa tu, x dapek nak masuk. :(

    ReplyDelete
  8. wowww...dah mcm SKA castle jer..ha3..syok la jenjalan =) ambe neh nk jalan2 pn xbleh sgt..

    ReplyDelete
  9. Kellies Castle ni mmg unik...baca sejarahnya pun teruja...:)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.