Tutorial : Encode/Decode Code - Bagaimana Hendak Meletakkan Code Di Dalam Entri?

10.9.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!

ini tak ada kena mengena dengan decoder astro.. muahaha..

okay, beberapa hari lepas, aku ada buat sedikit tutorial simple jika berlaku masalah kehilangan kotak komen..
kemudian, bila aku tukar simple template ke blogskin, baru aku perasan code yang aku letak tu hilang..
kalau korang perasan, dekat bahagia compose post ada HTML, di mana sesuai diletakkan code di situ..

untuk meletakkan code, aku menggunakan website ini..


masukkan apa-apa code ke dalam text input. contohnya..


kemudian, tekan encode text dan akan keluar satu paparan di output..

kemudian, copy dan paste di entri anda..
<a href="http://zafarah.blogspot.com/">Ice Princess</a>


nota zizie : masih bingung lagi dengan fungsi encode dan decode ni.. asal jadi dan faham sikit-sikit cara nak guna sudah.. hehe..

You Might Also Like

8 comments

  1. erkk..ambik msa jugak nk faham ni..

    ReplyDelete
  2. oooo ok.tapi sy xfaham sgt kenapa nk letak code ek.mklumlah budak baru...ehehe :)

    ReplyDelete
  3. huhu..konpius..nk kne study nie.. pepe pun time kasih kongsikan ilmu nie..

    ReplyDelete
  4. terima kasih..boleh jadi tempat rujukan pada yang tak tahu..

    ReplyDelete
  5. harith, tutorial ni berguna jika ada blogger yang nak buat tutorial :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.