Universal Studio Singapore

21.9.13

Assalamualaikum w.b.t

Heyyo GG!

ramai tertanya-tanya aku kan, ke mana la aku nak pergi dengan bersiap-siap seawal jam 3.30 pagi pada hari Rabu yang lepas..
hehe.. macam-macam jawapan korang..
nasib baiklah tak ada yang kata pergi mati.. X_X

okay, benda ni dah dirancang sebelum bermulanya semester baru, tetapi memandangkan nak kena tengok jadual and so on, akhirnya pada hari rabu yang lepas, kitorang berjaya menjayakan plan kitorang..

HI USS! (Universal Studio Singapore)
rombongan ni terdiri daripada kawan-kawan sekelas dan seorang pensyarah yang over sempoi..


USS ada 7 zon iaitu Hollywood, New York, Sci Fi City, Ancient Egypt, Lost World, Far Far Away dan Madagascar.


apa yang best kat sana?
kalau nak karang, memang tak cukup..
setiap zone tu, macam-macam jenis tarikan yang giler best!

bila masuk sana, make sure korang grab peta USS tau.. free je..
kan kalau sesat, buat malu je korang ni.. kihkihkih..
'checkpoint' korang akan bermula di zone Hollywood.

mula-mula masuk je dah nampak si Kungfu Panda nih.. hihi..


aku paling suka masa TRANSFORMERS The Ride: The Ultimate 3D Battle di Sci Fi City. pergh! rasa macam dalam movie transformer babe!
cukup berbaloi walaupun beratur dalam line yang panjang..


paling sakit tekak masa kat Ancient Egypt..
ride roller coaster kat Revenge of the Mummy.. kalau korang nak tahu kenapa, seriously korang kena pi sendiri..
mana best kalau aku habaq.. hehe.. tak surprise!
pergh!! unforgettable!

kat Far Far Away of course la ada Shrek Castle!


tapi, nak excite macam tempat-tempat lain tu tak ada la sangat..
biasa-biasa sahaja..
tapi, boleh rasa la macam - pergh! aku dalam movie shrek.. wakaka!



kalau nak ride Jurassic Park Rapids Adventure di Lost World, bawa la baju hujan..
kat situ pun ada dijual baju hujan, tapi mata wang singapore kan dah tiga kali ganda duit kita kan, baik bawa sendiri..
kenapa baju hujan? sebab kat Jurassic Park Rapids Adventure tu, korang confirm akan basah!


masa naik Canopy Flyer, aku mampu gelak je kat cik abang.. hahaha..
takut betul dia sampai menjerit panggil mak dia.. hahaha..

nak chillex-chillex, boleh la santai kat Madagascar. masa ni pun ride boat jugak, tapi tak extreme macam yang lain..
yang kelakarnya, kitorang kena troll..
ingatkan kena basah macam kat Lost World, padahal memang air tu akan keluar dulu.. haha..
kalut bebudak ni nak buka baju hujan.. :D


kalau rasa nak balik ke zaman kanak-kanak, pergilah zone New York, kat sana ada Sesame Street!
dah lama betul aku tak tengok cerita tu..



last but not least, terima kasih kepada Malaysian Association of Tour & Travel Agents (MATTA) kerana menyediakan pakej yang berbaloi ni..
gila puas hati dengan semua yang disediakan! :D


voucher makan - S10
voucher souvenir - $5
tiket masuk ke USS

nota zizie : kalau nak tengok lebih banyak gambar, boleh usha kat instagram

You Might Also Like

15 comments

  1. halamaks...bestnye zizie...bab transformer tu yang bat jelez tol huhu~ bestnye

    ReplyDelete
  2. wah!! seronoknya..lagi2 bleh tangkp gmbar dgn TRANSFORMERS ..hehehe

    ReplyDelete
  3. alamak aih...bestnya..dekat je..tp belum jejak lagi..maybe someday..:)

    ReplyDelete
  4. hu3..best giler =) awal btol bertolak eh..ptt la bwak bekal byak2..

    ReplyDelete
  5. halamak... bestnya, mama je yang tak singgah lagi singapore tu, tengok dari jauh je...

    ReplyDelete
  6. bestnye pegi universal studio! mahal tak? huhu

    ReplyDelete
  7. wah...seronoknya....xsmpai lagi sini

    ReplyDelete
  8. bestnye..ranncang jugak nk g singapore..tp kne kumpul duet dlu sbb sn belanja mahal..

    ReplyDelete
  9. bestnye dapat g uss..sy pun satu hari nanti igt nak g situ jugak :)

    ReplyDelete
  10. wah bestnye.. nie, sesaje pegi bercuti or rombgan kelab or class?

    ReplyDelete
  11. bestnye..bila la agaknya akak sampai kat sna.haha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.