Batrisya Liyana Jasmin

6.10.13
Assalamualaikum w.b.t

Heyyo GG!

Batrisya Liyana Jasmin ni, bukan lah mana-mana manusia yang sama ada masih hidup atau telah kembali ke rahmatullah..
si Batrisya yang dimaksudkan ialah baby kesayangan seseorang..
sat noh.. meh cek introduce..


Batrisya Liyana Jasmin the 125 Z !!

memang berdebar la masa mula-mula nak mengasuh dia.. aduhai..
sensitif nau bila masuk gear 1..
nasib baik tuan dia tak marah-marah macam sebelum ni..
hehehe.. dapat pulak anak murid yang menjawab macam aku, surrender cikgu nak marah-marah ;)

letih gak main dengan motor yang ada klac ni sebab kedudukan gear tak macam motor biasa..
nak kena songket la, itu la..
pening.. pening..

kesimpulannya, nak kena careful bila buang dan masuk gear..
haiyaa ini punya motor two stroke, macam-maca wa kena belajar meh...

nota zizie : sakit kaki aku main songket gear.. huh..

You Might Also Like

19 comments

  1. Assalammualaikum...zizie,

    pandai jgk bwk motor ada cluch.. kalau x betul2 tayar motor boleh terangkat..

    mselim3

    pls: ride baik2..

    ReplyDelete
  2. Wahh motor tu nama dia lawa gilaa haha

    ReplyDelete
  3. mesti nombor plate start dengan BLJ kan? dah dah ada ke BLJ? heee :P

    Saya tak pernah memiliki motor yang ada hand clutch. Masa beli motor sendiri awal tahun hari tu, ada clutch pula...terketar juga nak bawa balik rumah:D

    ReplyDelete
  4. bagus dah tu izie pandai tunggang motor, deno lagi la tak tahu apa :p

    ReplyDelete
  5. haha... eh eh.. pandai ke bawak motor ni?? :D

    ReplyDelete
  6. takpe, slow-slow belaajr, nanti dah cekpa, mesti best bawak moto ni :)

    ReplyDelete
  7. maaf cik blog.. baru perasan salah entry aefa komen tadi :(

    ReplyDelete
  8. nak gi rempit mana tu?nak ikot..hehehe

    ReplyDelete
  9. Wahhhhh...terer tuh bwk moto tuh, wan tak reti bwk motor clutch. Lgpun jarang naik moto. Takut. Hahahhaa

    ReplyDelete
  10. terror la zie..hehehe..akak memang mengaku kalah kalau bawa motor ada clutch..pengsan..tapi kata orang tak cuba mana nak tau kan..tak gitu..yang penting berhati-hati..service selalu..

    ReplyDelete
  11. tak semua orang mahir bawak motor ada clutch nih.. motor biasa pun ramai yang failed

    ReplyDelete
  12. wah 125 ni...motor idaman yg selalu main minyak 2T...hehehe

    jemput datang sini:
    http://mindakabur.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. huh..citer pasal motor. akak memang pandai naik motor sejak umur 12 tahun nak pandai bawa motor. ada lesen ke tak de lesen main belasah je..

    tapi setakat bawa motor aje. tak pandai nak merempit bagai. kikikik

    ReplyDelete
  14. akak pernah naik mto kawan kak masa tu xdak mto lain dan ada kelas so terpaksa belajar on the spot dan terus naik . memang berdebaq jantung ni kan. sampai ja terus mmpuih huhuhu.. ^_^ tapi mujuq la sampai gak kelas dan sampai gak kat umah leps tu

    ReplyDelete
  15. ha3..kira dah terrer la ni eh?? zaman 2stroke dah xde dlm dri sy =) skrg layan 4stroke la plak..bgus btol kalau ada dak pmpn yg pndai motor manual clutch ni..tabik la..bkn smua yg pndai bawak

    ReplyDelete
  16. Nama xnak kalah.Hehe.Sedap nama die.Sis pon pnah try bawak motor kawan dl.Memang melompat kalau salah masuk gear.Pastu asek mati je bile awal2 try bawak.Kesimpulannye memang susahla.Huhuh.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.