Bermata Empat - Terima Kasih Pusat Optometri Daleelah

1.10.13

Assalamualaikum w.b.t

Heyyo GG!

amacam? sihat korang?
Alhamdulillah, aku pun sihat. cuma busy dengan homework and assignment.
makin memeningkan bila jadi pelajar tahun 3 ni.. huhu..

kerja asyik menghadap laptop, buku, muka lecturer dan buat mata aku ni rosak..
huwargh! seriously tak expect kena pakai spek mata.. :(

ni semua gara-gara aku pergi ke Pemeriksaan Kesihatan kat UTeM lebih kurang tiga minggu yang lepas..
since silau dah teruk dan rabun pun masih di tahap yang baik, terpaksalah eden membeli spek..
nasib baik ada pakej student RM150..

terima kasih kepada Pusat Optometri Daleelah..
perkhidmatan yang mesra pelanggan!
seriously, akak-akak kat situ sangat baik dan bersopan santun..


awkward gila ah bila pakai spek...
hidung ni rasa geli-geli je..
bila spek nampak ada habuk sikit, ambil kain, lap..
hahaha..
noobies pakai spek..




okay, gila serius muka aku buat kerja.. kahkah..

yang sedihnya, mak aku membebel bila tahu aku buat cermin mata..
"haa! tu la, suka sangat tengok movie malam-malam dalam gelap.."
ngehngeh.. yela.. kan, nanti kalau aku tertidur, marah pulak sebab tak tutup lampu..

nasib la zie..
oleh kerana masalah silau aje, just pakai masa dalam kelas dan menghadap laptop aje..
ada kawan-kawan suggest pakai contact lens..
takut aku kalau tercucuk mata.. huhu...

jaga mata ya kekawan semua ;)

nota zizie : nasib baik kecomelan gua terjamin.. kahkahkah!!

You Might Also Like

12 comments

  1. Macam same je suke tgk movie malam2 dalam gelap.Sis pon same jugak pakai spek sebab silau tinggi.Tapi x pakai sepenuh masa.Biasenye time drive malam je pakai. :)

    ReplyDelete
  2. kak pon sama lah zizie. suka sgt tgk ceta dlm gelap.. tapi xpegi cek lagi mata ni. hr tu bila pening dh hilang terus buat xtahu macam tu ja.. berat ja hati nak masuk kedai cermin mata..

    ReplyDelete
  3. hehe.. pakai contact lens tu mcm seram kan..

    ReplyDelete
  4. oklah yang penting kecomelan terjamin kann..... ^_^

    ReplyDelete
  5. samala kita... dulu masa bujang selalu kena marah ngan mak sbb buat keje dlm golap..

    ReplyDelete
  6. salam sayang....
    sama2 la kita jaga mata ye..hehe

    ReplyDelete
  7. huhu. stress je muka pakai spek baruu.

    ReplyDelete
  8. Kita geng mata empat. Yeayy! Five sikit. Hahaha Sahizatul Sahimi

    ReplyDelete
  9. ha3 dan2 je ayat last 2..awat xplih bingkai tebal?? cam trend skrg ni..muka anda mmg serius..nmpak grang btol =)

    ReplyDelete
  10. samala akak zie..rabun silau..bahaya kalau memandu terutama malam..wah lebih matang gitu..tak apalah untuk kesihatan matakan..supaya tidak parah..

    ReplyDelete
  11. pakai cermin mata la baru2 nih..Cl tu bahaya jugak kalau belum biasa pakai dan tak tahu nak jaga dia..kan??cantik pe pakai cermin mata..

    ReplyDelete
  12. sama la, sy pun baru buat spek hari tu sebab dapat spek free tapi sampai sekarang tak biasa pakai lagi.. hehe..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.