Malas Sentiasa Menjadi Teman

19.10.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!

malas..
sentiasa menjadi teman manusia..

malas nak bangun
malan nak mandi
malas nak bergerak
malas nak belajar
malas nak blogging

parahnya bila menghidap penyakit M!

benda yang baik-baik, yang bagus-bagus, semua kita malas..
yang tak baik, nampak hodoh di mata Allah, senang aje nak dibuat...

if i just can see the malas, i want to stab it 150 thousands times..

kes aku sekarang ni, aku malas nak study..
masa tengah online, "nanti malam aku nak study"
dah malam, tapi tetiba "mana la mood study nih?"
pemalasnya lahai..

tarik nafas.. hembus.. marilah merajinkan diri untuk menelaah.. itukan salah satu ibadah.. :')

nota zizie : gila ah! musim test before and after midterm break!!

You Might Also Like

10 comments

  1. Bila M dah datang, seharian tu rasa melas je nak buat apa-apa.

    ReplyDelete
  2. lepas tu cakap kat diri sendiri tunggu ada mood. padahal sebenarnya malas.. haish.

    ReplyDelete
  3. selalu kena !!
    ishh.. fighting !!

    jom mujahadah melawan si M..

    ReplyDelete
  4. M memang sejiwa dengan mama apabila nak masak.... muncullah M itu..

    ReplyDelete
  5. hehe.. smla.. kalau MR.M datang kalau boleh nk tdo je satu hari..

    ReplyDelete
  6. kena rajinkan diri =) nnti menyesal bru tahu..jgan wat malu ke org ganu

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.