Nasi Ayam Penyet Lambongan

26.10.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!

After study, diajak mencuba masakan orang jawa..
Memang tak pernah atau teringin nak merasa selama ni..

Masa masuk kedai, memang berkobar la nak merasa nasi ayam penyet..
Tapi, bila waiter datang ambil order, aduh.. fail..
Senyuman pun tak ada dan yang paling menyakitkan hati, dibalingnya menu kat kitorang.... eh!




Nampak tak muka masam sebab mogok ngan waiter tuh... humm..
Nasib baiklah rasanya sedap tapi, selera aku bukan selera jawa..
Aku tak reti dan tak suka tempe... huhu..




Apa-apa pun, aku suka interior design restoran ni...
Aku memang pantang nampak buluh-buluh ni...
Tapi, aku bukan anak buluh bentong..
Suara bak buluh perindu, adorr.. haha..




Limau ais yang tak dapat dihabiskan..
Masam-masam pahit pulak rasanya.. urghhh...

Kalau korang nak merasa sendiri, boleh la ke Restoran Ayam Penyet Lamongan di MiTC Melaka..
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

12 comments

  1. wa zizie makan ayam penyet ea..akak pun teringin jugalah..maklumlah lidah jawa..ekekeke..betul la zie..kadang-kadang kita lapar sangat..sampai kat kedai pelayan amik order muka masam mencuka..ermm tak apalah moga esok lusa berubah..kesian majikannya..jangan kerana kita..orang lain tanggung masalahkan..

    ReplyDelete
  2. waaaa nak jugak laa >.<
    akak zie makin tomei je laa pas makan camni XDD

    ReplyDelete
  3. amboi siap baling menu lagi tu.. nak halau customer nampak.. huhu..

    ReplyDelete
  4. saya pernah makan keropok ayam peenyet je . haha tuu pun rasa kunyit je keropok tuu =.-"

    ReplyDelete
  5. mcm xteringin je nk pergi hu3..waiter tu laki ke prmpuan?? kuang ajaq btul kalau main lempar2 je..knpa xmakan tempe?? uihhh sedap kot kalau yg goreng =)

    ReplyDelete
  6. Peh,ado ko sora bak buluh perindu hehe..

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi try nasi ayam penyet.. dah lama tak singgah sini, berubah betul rupa blog ni.. cantik :D

    ReplyDelete
  8. Jauhnya nak p merasa nasi ayam penyet. kat Melaka. Ish ish. Bila lah nak sampai sana. hihi. Btw, nasi ayam penyet dah penah rasa, oke lah jugak :D

    ReplyDelete
  9. geram jugak kan kalo pergi makan waiter jenis suka wt muka taik.. tak sedaq kalo kita x p makan xkan la restoren tu nak maju.... grrrr

    ReplyDelete
  10. tak suka tempe..? x boleh geng la kita..hahaha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.