New Bike!!

18.10.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!

hoyeah! aku dah ada basikal..
memang bercita-cita nak ada basikal sejak semester lepas lagi..
tapi, pening pulak kepala nak fikir duit untuk membeli..
tak mampu? yes, tak mampu sangat sebab semester ni, banyak benda la pulak yang nak rosak.. ayoyo!

Alhamdulillah, rezeki tu datang bila aku nyatakan hasrat murni dan suci ini kat mak angkat aku..
then dia offer, "ambillah basikal adik, tersadai aje kat rumah tu.."
pergh! masa tu, mata memang berbintang sebab gembira..

pucuk dicita, ulam mendatang

terus ajak cik abam pergi rumah mak, angkat itu basikal..
patutlah basikal tu tersadai aje, rupa-rupanya, ada yang rosak sebab pernah jatuh longkang..
ambil masa seminggu jugaklah nak pergi baiki since cik abam tak free di hujung minggu coz dia ada appointment dengan doc..

akhirnya, dua minggu lepas berjaya hantar ke kedai basikal..
RM40 dilaburkan sebab dia gantikan pedal dan seat, plus upah betulkan rim..


serba merah gitu.. hikhik..
rantai nya pun, sengaja beli merah even that's not my favorite color..

since dah lama aku ni tak bersenam dan stamina dah turun, bawak basikal pergi kedai pun termengah-mengah!
takpe, i dah ada baby baru, stamina i mesti tip top nanti.. *pui!*

and.. and.. lemak gelebeh kat perut ni, harap-harap la hilang dengan segeranya ye..

nota zizie : majulah sukan untuk negara!

You Might Also Like

15 comments

  1. cantik basikal. Hati-hati di jalan raya ye.

    ReplyDelete
  2. wahh..bestnye..sy dah lama x naek basikal... :)

    ReplyDelete
  3. waaah, bestnya lepas ni selim melim laa. kihkih

    ReplyDelete
  4. untung la...untung la...untung la...untung la...hahaha

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah rezeki tu zie..lepas ni petang-petang boleh ambil angin luarkan..hehe..

    ReplyDelete
  6. wah..rezeki..hihi..akak x reti naik basikal..so x pernah ada basikal..ksian kan..haha

    ReplyDelete
  7. lama betul man tak tunggang basikal.. entah boleh lagi ke tak.. hahahaha

    ReplyDelete
  8. majulah basikal untuk bersukan... huhu

    ReplyDelete
  9. berbasikal ke kelas sekali gus boleh senaman keluarkan peluh

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.