Review : Maybellin Baby Lips Color Rose Addict

13.10.13

Assalamualaikum w.b.t
Heyyo GG!

acece, tetiba nak review product makeup.. hehe..
well, sesempoi mana pun aku, kecantikan mau jaga juga..
barulah forever young ;)


2 minggu yang lepas, aku cuba pakai product dari maybellin, Baby Lips Rose Addict..
baby lips ni sangatlah comel designnya..

Cherry Kiss, Berry Crush, Rose Addict and Pink Lolita
what the point is, bukan design yang comel sebab aku nak review product ni..
tapi, keberkesanan baby lips untuk bibir yang kering macam aku..

tak seperti lip balm yang lain, baby lips sangat berkesan untuk bibir yg kering dan pucat seperti bibir aku..
since selalu duduk dalam aircond, bibir aku selalu kering, merekah dan pucat..
dah macam-macam product aku guna, tapi satu pun tak berkesan..

dalam dua minggu aku guna baby lips, memang nampaklah perubahan bibir aku...
kalau dulu, aku tak letak lip balm, mesti ada orang nak tegur aku, "zie, kau sakit ke? pucat je", tapi sekarang tiada lagi..
bila bangun pagi, boleh nampaklah bibir dah merah macam dulu..
sangat berpuas hati!


dari segi long-lasting, macam lip balm yang lain, kalau dah makan minum, mestilah tertanggal kan..
tapi, memandangkan bentuk baby lips ni kecil dan mudah di bawa, sumbat je dalam poket jeans..
kekadang, aku sumbat dalam purse..
masuk toilet, apa lagi~ touch up la.. hehe..

so, after this, korang tak perlu lagi nak edit gambar guna camera 360 sebab dah ada baby lips untuk menceriakan bibir korang! :D

http://beautyswatch.com/maybelline-baby-lips-loves-color-cherry-kiss-berry-crush-rose-addict-pink-lolita/
sesuai untuk orang simple macam aku ;)
harganya berpatutan dan mampu beli!

You Might Also Like

7 comments

  1. wao ! mcm menarik jee . nk kena try jugak neyh . nak cantik menarik tertarik jugal :)

    ReplyDelete
  2. kak zawiah, zizie dah pernah guna, lagi teruk.. pastu, try guna vaseline, dy ok kan balik je bibir merekah.. guna baby lips ni, baru r, nampak molek..

    ReplyDelete
  3. alololo...sally muka pakai bedak je...malas -__-

    ReplyDelete
  4. dari dulu lg nak try yg ni.. tapi sebab balm skrg tak habis2 lg kena hold dulu.. kang beli tak terpakai membazir pulak.. huhu

    ReplyDelete
  5. macam best je warna dia.. setakat ni tak pernah beli brand ni lagi.. nanti boleh cuba ni :)

    ReplyDelete
  6. mana bibir zizie yg pakai nak tgk heheheh

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.