Ylvis

6.10.13

Assalamualaikum w.b.t


Heyyo GG!

minggu lepas, time presentation day, ada kawan aku pasangkan satu music video..


Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say)

masa mula-mula dengar tu, rasa macam apa benda la lagu ni.. mengarut-ngarut je..
tapi, ada attractive la lagu ni..
terus cari kat youtube..

so, in summary, lagu ni mempertanyakan apa bunyi musang..?
"but there's one sound that no one knows"

dan bila aku tengok video ni kali kedua, baru aku perasan ada dua orang yang menyanyi..
ciss! mati-mati aku ingat Ylvis ni dah memang nama penyanyi dia..

Ylvis asalnya komedian duo yang terdiri daripada adik beradik Ylvis - Bård and Vegard Ylvisåker
dorang ni berasal daripada Bergen, Norway...
masa kecik-kecik, dorang dapat pendedahan bermain alat muzik..

Dari kiri : Bård and Vegard Ylvisåker

awal tahun 2000, dorang dah terlibat dalam industri entertainment dan akhirnya dorang mempunyai rancangan sendiri..
bukan setakat tu je, dorang pun ada buat konsert..
aku saja-saja jela tengok video dia, memang dorang ni talented gila ahh..
padahal aku tak faham pun apa dorang cakap.. ekeke..
awal 2003, dorang dah ada musikal show yang bertajuk, "Ylvis - A Concert"

September 2013, lagu dorang The Fox ( What Does The Fox Say) menjadi viral di youtube..
the song is so catchy dan ada sense of humor..
dan akhirnya adik beradik Ylvis ni menjadi tarikan international..

You Might Also Like

9 comments

  1. tak pernah dengar lagu2 ni. sbb xminat. jiwa melayu kot =) hehe

    ReplyDelete
  2. tula, aritu first dgr kat radio, lagu pelik ape la ni. huhu

    ReplyDelete
  3. sy pon x pnh dgr gak lagu Ylvis ni.. maybe kurang minat kot hehe

    ReplyDelete
  4. wah. seronoknya kalau pandai bawa moto. aefa dr dulu berangan nak amek lesen motor. tp smpi skrg xnmpak pun usaha nak amek lesen tu hehehe

    ReplyDelete
  5. haha..ni ug dorg kata dapat kalahkan gangnam style kan...ada jugak tgk 2-3 kali... :P

    ReplyDelete
  6. fatin dulu takot naek motor. abah paksa suh ambik lesen. pastu jadi minah rempit. lpas kjadian tak diingini naek motor pom banyak 50km/j je. hehehe

    ReplyDelete
  7. haha., mmg tah ape2 punye lagu., huhu., tp bes gak buat goyang2 lutut., :P

    ReplyDelete
  8. oh lagu ni penah dgr sekali dlm radio..mula dgr mcm pelik je lagu ni..haha

    ReplyDelete
  9. Hahaha..layan btol lgu cmni..sies lgu pn lawak =) tp kreatif

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.