Dekstop Gadget : Waktu Solat / Malaysia Prayer Time (mpt)

22.11.13

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!


tak payah tengok gambar dua orang boyfriend I yang handsome tu.. hehe..
nampak tak? kat desktop zizie ada dekstop gadget waktu solat..
almaklumlah, bila pindah rumah baru, susah nak dengar bunyi azan..
kerja pulak banyak menghabiskan masa depan laptop..
so, Alhamdulillah sedar la sikit diri ni daripada asyik nak melagha...

kelebihannya :
1. jadual waktu solat provided by JAKIM.
2. boleh set alarm untuk setiap waktu solat. dan alarmnya, boleh pilih sendiri daripada mana-mana format file audio.
3. ada notification untuk beberapa minit lagi akan masuk waktu.. boleh set timer korang sendiri..
4. juga terdapat untuk android version..

kalau nak download, korang boleh la download dari sini

selamat beramal ye kawan-kawan dan jangan terleka :)

You Might Also Like

19 comments

  1. Sangat berguna untuk tahu bila masuk waktu. Maklumlah kolej jauh dari masjid, kadang2 sayup2 je dgr. So, kalau hujan ke, petir ke. Lagi tak dengar. So dgn ada ni bleh tolong. Thanks.

    ReplyDelete
  2. bagus jugak ni.. umah dekat gn masjid.. tp kot la ade kursus kat mane2 kan.. tq share :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..nilah dia kalau nak beribu usahakan kan zie..sekarang ni tiada alasan untuk kita mendirikan tiang agama..moga kita sentiasa berdiri teguh menegakkan tiang-tiang agama..amin..

    ReplyDelete
  4. ohh! this one bagus! lagi-lagi provided by JAKIM...kalau nk download kat apps store mcm tak berapa yakin...

    ReplyDelete
  5. terima kasih atas usaha mulia ini...

    ReplyDelete
  6. terima kasih...Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  7. Gadget ni mmg best, dah lama pakai. Tp mcm problem je skg ni, kluar msg unable connect to internet. Nk kena cari alternatif lain.

    ReplyDelete
  8. knp sy install dy xleh nk connect intrnet...

    ReplyDelete
  9. knp lpas install xleh nk connect intrnet, jd error

    ReplyDelete
  10. x dpt donload x tau nape?

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.