When My Friends Know I Have A Blog.

25.11.13

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

tajuk sahaja versi omputih, tapi isi dalamnya melayu mali jugak...

satu
sedang kusyuk memikirkan apa yang perlu dilakukan untuk menyelesaikan case study yang diberi, tiba-tiba..
"zie, rajin ek kau update blog"
okay, control macho dan jawab tanpa memandang beliau..
"bese la"
"zie, kau update blog tiap-tiap hari ke?"
control lagi dan jangan pandang..
"tengok la, kalau rajin.."

dua
sedang kusyuk membuat tutorial manakala kawan di hadapan sedang melayari internet, tiba-tiba...
"blaa.. blaa.. blaa.. blaa..", dengan penuh gaya..
"weh, tak payah la baca blog aku kuat-kuat depan aku!"

tiga
"zie, kalau blog kau famous macam blog Fatin Liana (FL), aku sponsor kau punya wedding"
jeng jeng jeng.. kalau korang nak tolong aku dapatkan sponsor untuk wedding aku nanti, tolong-tolonglah laksakan syarat beliau.. hahaha..

empat
"zie, macam mana ek nak tengok yang lama-lama?"
sambil mendekatinya, "apa yang lama-lama?"
"ni haa.. blog kau..", erkkkk....

lima
bercuti di kampung tanpa talian internet, hinggalah suatu hari mendapat mesej daripada rakan,
"weh, awat hang tak update blog?"
"awat, rindu ka? tunggu aku habis cuti la.."


anda bagaimana?

You Might Also Like

14 comments

  1. boleh tahan kalau perempuan yang tanye . leyka punye kes lagi la . siap tweet ckp cpt la updte blog . asyik bukak benda same je . amboi . da bace dye tweet lgi . sabr je la .

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah tu zie..support dari kawan-kawan..sorang sponser dah dapat..hehehehe..bila kita memberi sesuatu yang baik..maka baiklah ganjarannya..moga terus berblog dengan rasa rendah diri ye..blog akak suam-suam kuku nih..

    ReplyDelete
  3. zizie pemes, akak x pemes...hahahaha...

    ReplyDelete
  4. haha..sebenarnya segan nak bgtau kat kwn kita ada blog.tapi sy tau ramai rakan2 dan family yg jd silent reader.kehkeh..

    ReplyDelete
  5. Hehe, saya tak suka kalau kawan2 tau saya ada blog. Nak dicari apalah dalam blog saya tu. Hahaha. Dah baca tu, sembang-sembang dengan kawan lain pulak. Aduhaiii...

    ReplyDelete
  6. sma la kak. . :D kwn2 sy klu tgk sy ambk gmbr ckit msti ckp "nk update blog le 2" :D haha. .lwk2. . :3

    ReplyDelete
  7. pernah kene dgn member gak. bila nak update. segan dibuatnya. hahaha.

    ReplyDelete
  8. takde sapa pun heran akak ada blog huhuhu... :(
    nampak sangat citer tak best..hik3
    seronok kan kalau ada orang baca blog dan tunggu jer update terbaru dari kite ^_^

    ReplyDelete
  9. untung la org femes..hahaha...akak xde org cari kot :P

    ReplyDelete
  10. my friend didnt know if i had a blog XDD

    ReplyDelete
  11. Famous tu. Hehe. Sy pulak baru tau adik sy suka baca blog kakak dia. Kantoi mngumpat adik sendiri kt blog. Haha

    ReplyDelete
  12. ada kawan2 yang baca blog ika, pastu segan sendiri bila dorang text ke call ke then cakap pasal blog ika ahahahaha

    ReplyDelete
  13. wow!awesome tahniah..bilalah nak dapat followers bnyk mcm ice princess a.k.a zizie ni..:D

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.