Beauty : Silky Girl Hope

19.12.13
Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

masih ingat lagi tak iklan silky girl yang dilakokan oleh Sharifah Amani (SA) & Mawi part yang dorang dinner?
nak tunjuk kat korang video tu, tapi tak jumpalah even di youtube. so, recall la sendiri. hee.

masa iklan tu keluar, zizie belum pakai perfume tu lagi.
zizie pakai body mist yang harga belasan ringgit. tapi, bila disimpan lama, baunya sometimes macam tengik.

tiga tahun lepas, zizie cuba pakai perfume Silky Girl HOPE.
suka sangat bau dia yang slow.


semalam, melilau la di Mydin mencari perfume ni.
"isk, mana pulak HOPE ni?"
pabila ditanya kat kakak cashier, rupa-rupanya packagingnya dah bertukar.
patutlah tak jumpa!


even zizie bukan peminat colour pink, zizie akui packaging yang baru ni cantik la.
sekali pandang, macam cover novel pulak.


this is my SILKY GIRL HOPE 50 ml
6 hours long-lasting. baunya wangi tapi slow. perempuan tak elok pakai wangi-wangian sehingga lelaki ajnabi pun boleh hidu.
jangka hayat : secara average-nya 1 tahun.
harga : RM 22.90 - ini harga di pasaraya Mydin.

ini dah kali ke-3 zizie beli after dah tiga tahun memilih HOPE.
nampak tak keberkesanan menggunakan 1 botol 1 tahun. hehe.
untuk orang yang hidung sensitif dengan bau wangian yang kuat, gunalah HOPE. confirm setia hujung nyawa. hehe.

antara video mawi dan SA yang masih ada di youtube


Daripada sahabat al-asy'ari dia menegaskan bahawa Rasullulah saw pernah bersabda:
"Ayumamroatin ista'torot famarrot 'ala qoumin liyajid min rihiha fahiya zaniyatun"

Maksudnya : "Seseorang wanita memakai wangi-wangian , lalu dia melewati satu kaum, kemudian kaum itu mencium baunya wangi wanita itu. Maka wanita itu telah berzina".
(Riwayat An-Nasai fii kitabuzinah(Hasan Sahih)

You Might Also Like

13 comments

  1. tak minat sgt perfume silky girl.. selalu pakai perfume Avon je.. :)

    ReplyDelete
  2. dah lama tak pakai perfume. terbengkalai begitu saja di meja. asalkan badan tak berbau sudeyyy~

    ReplyDelete
  3. Hey. :) I find those fragrances packaging cute. Although I'm not even familiar with the brand.

    ReplyDelete
  4. belum pernah beli lg silky girl..tp selalu kalau singgah guardian or watson confirm spray2 perfume silky girl ni..haha

    ReplyDelete
  5. kak sally kena pakai EDP...susah sikit nk pilih EDT :D

    ReplyDelete
  6. akak pernah pakai yang spice punya . :)

    ReplyDelete
  7. saya pun bukan fan of perfume yang bau wangi sangat.

    hm, akan try soon. thanks eh share! :D

    p/s: aah la macam cover novel kotak di heee

    ReplyDelete
  8. pernah guna Silky Girl True Love dan Silky Girl Forget-Me-Not aje :) sekarang ni Hana guna Pucelle Garden Angel :)

    memang cantik packaging baru Hope tu ^^

    ReplyDelete
  9. ika pengguna tegar enchaunter :) ihiks~

    ReplyDelete
  10. tapi jarang dah pakai perfume sekarang ni...malas....lagi suka bau natural sendiri...kadang2 sakit hidung juga dibuatnya pakai perfume...miahahahha...tu baru diri sendiri yang rasa...orang lain yang bau? haaa

    ReplyDelete
  11. Hi I just wondering how can I buy this hope perfume. It would be great someone hit back to my question.
    Thank you very much

    ReplyDelete
  12. Hello blogger,
    I am very certain that you can answer my question and I am from Uk.
    This is my email address and you can respond me through my email I hope.
    pyeiphyominn@gmail.com

    Thank you very much

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.