First Time PageRank Naik

10.12.13

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

sebenarnya, aku tak berapa menitik beratkan sangat unsur-unsur pagerank ni..
haritu, tergerak pulak nak cek bila kak uzu bagitahu pagerank dia dah naik..
so, pergi la ke web http://www.prchecker.info/check_page_rank.php untuk cek..


wah! tak sangka Ice Princess dapat 1 !
kenapa terkejut dan teruja? - nak dapat 1 ni pun susah tau.

pagerank selalu sinonim dengan blog-blog yang menitikberatkan Search Engine Optimization (SEO)
apa benda SEO tu? aku bukanlah orang yang tepat untuk bercakap tentang SEO kerana tak mahir langsung tentang perkara ini..
dipendekkan cerita, SEO ni penting apabila korang nak blog atau site korang muncul di first page apabila dicari atau di-google..
mungkin untuk keterangan lanjut, boleh tanya bro eridy yang sedang menjalankan contest SEO sekarang.. hehe..

terima kasih kerana sudi menjengah di sini :D

You Might Also Like

12 comments

  1. Ohhhh gitu.. akak pun x tau sebenarnya hehhee. Nak check gak la

    ReplyDelete
  2. Wahh, tahniah.. Adohai, kalau saya habuk pon tak ada.. Hahaha. >.<

    ReplyDelete
  3. Oh wow lucky you. Mine are sucks and zero xD

    ReplyDelete
  4. akak pun tak tau zizie..taunya buat entry..hehehe...tukar background saja..hehehehe..yang lainnya tengok tutorial saja..alhamdulillah tu zie..macam-macam cara Allah nak beri kegembiraan pada kitakan :)

    ReplyDelete
  5. okla tu walaupun dpt naik 1. saya tak naik langsung. tk gheti den nak naikkan page rank ni muahaha T_T

    ReplyDelete
  6. tak tau benda apa sebenarnya ni.. tp check jugak sebab ramai yg check.. haha

    ReplyDelete
  7. congrats,kak zizie! :D okeylah tu,hehe :) saya ni entah2 takde langsung,haha...

    ReplyDelete
  8. tahniah ice princess. aten punya menurun dari 2 ke 1 :(

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.