Hoi Budak Sombong!

15.12.13
Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

aduhai, berapa kali dah taip dah sampai siap satu paragraph, delete balik atas dua sebab entri bunyi mengarut dan ketandusan idea untuk menyambungnya..
secara tiba-tiba, ada sahabat ni beri idea yang cukup bernas..


zizie ada satu perangai yang tak dapat nak avoid mahupun dibuang beribu-beribu batu jauhnya..
iaitu ignoring other people bila dah buat kerja sendiri..
dan memang kalau dah ada kat rumah, my mindset is here come my personnel space..
sedangkan semalam pun, dah bagitahu kat cik abang jangan ganggu saya this weeked sebab saya nak habiskan masa untuk diri sendiri SAHAJA - balas dendam after habis test..
well, lepas ni siapa cakap aku kemaruk bercinta, aku korek biji mata dia.. miahaha..

panjangnya mukadimah

korang mesti selalu kena kan, tengah syok-syok bersantai atau mamai baru bangun tido, tetiba ada kawan mesej/wechat/whatsapp/im dengan mesej seperti berikut :
hoi budak sombong! (emoticon yang gila emo)
bagi yang bergurau, zizie boleh hadam lagi la even ada sisa-sisa yang dah turun ke appendiks..
tapi, kalau yang betul, gila dan deadly serious, gila liat la nak kunyah..
sesungguhnya kat hati ni dah berbisik, "hidupku hanyalah untukmu, memang tak perlu ku hiraukan hidupku sendiri.. kan?"

memandangkan zizie tak nak melukakan hati mereka, zizie hanya mampu menjawab, "busy.. lagipun dah hujung sem kena hantar project dan assignment", sumpah aku tak tipu..
facebook mesenger tu, chat off jela untuk ketenangan jiwa.. hehe..
untuk menjaga hati manusia sejagat, kita perlu menggunakan cara yang HALUS.

when you want a nice conversation, please don't say harsh words..
korang bukan tahu pun, masa korang tengah tegur acah-acah nak marah, anak kucing dia mati ke, contact lens dia hilang ke..
kalau nak perli sangat, tegur je, "assalamualaikum YB! apa khabar? sihat? projek berjuta-juta dah siap?", kan sopan begitu ;)

how to overcome this kind of people?

You Might Also Like

6 comments

  1. comel giler gmbr kucing kat atas tu...hahaa...

    ReplyDelete
  2. Salam singgah, susah nak cakap dgn orang sombong plus perasan betul. Sabar jelah... Studioous.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. apa salahnya tegur elok2 secara halus even nak perli, takdelah sakit hati sangat :/

    ReplyDelete
  4. ekekeke.... tergelak baca ayat terakhir tu. Mmg pown... 1 lg, kalo kita mesej tak berbalas2, kol tak berjawab2 serius, meluat terus ngan org camtu. Tp, fikir2 balik... mb dia abis kreditlah tu kowt... atau dia sdg bz... sobar jelah kan... kucen tu mmg comel...

    ReplyDelete
  5. kite tak sombong..tak tak..hahahaha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.