Keluang Man Kembali

14.12.13

Assalamualaikum wbt.
Heyyo GG!


masih ingat lagi dengan batman versi melayu ni?
hehehe.. lagu dia masih lagi diingati ramai kan?

apabila ada orang sebut pasal keluang man aje, mesti zizie teringat kisah masa zizie darjah dua..
hehe.. jeng jeng jeng.. tapi bukan pasal zizie jadi keluang man la..

masa petang isnin kira-kira 13 tahun yang lepas, zizie lakukan rutin seperti biasa..
apa lagi, bermain dengan rakan sekampung la..
outdoor activity gitu.. bukan macam bebudak zaman sekarang asyik dengan video game aje.. tak venture betul dorang kan..
zizie pun kayuhlah basikal abang zizie mencari kawan-kawan untuk bermain.. iyo.. den lasak dulu-dulu..
sampai ke hujung kampung, zizie ternampak kawan-kawan zizie bermain dekat kapal yang tersadai kat tepi sungai.. almaklumlah, zizie ni orang pulau.. banyak kapal yang dah tak digunakan tersadai masa tu..
kemudian, ada kawan jumpa satu buluh panjang..
jadi, kitorang main TANG BUAYA.. apabila ada perkataan TANG, ianya bermaksud permainan..
contohnya, tang nusuk (hide-and-seek), tang kejor (game tangkap lari)..

seronok betul bermain sehinggalah hari menjengah senja..
so, kitorang laju-laju nak balik sebab nak tengok KELUANG MAN!
zizie pun angkat la basikal abang yang diletakkan di sebelah kapal..
nak naik ke jalan besar, zizie kena tolak basikal di kawasan batu-batu kecil dan ianya sedikit curam..
tapi, disebabkan fizikal zizie yang kecil dan dah penat nak tolak basikal, zizie pun naik atas basikal dan kayuh kononnya lepas nak naik ke atas jalan besar..
tup tup, tak sempat nak sampai, basikal menggelosor ke belakang dan muka zizie terseret ke atas batu..

nasib baiklah kawan-kawan masih ada dekat situ dan selamatkan zizie..
dan bersyukur sangat muka cute gua tak calar-balar, tapi kening dah luka teruk..
masih ingat lagi, darah banyak sangat mengalir, dah macam orang menangis keluar air mata darah pun ada..
kawan abang zizie, bawak zizie balik ke rumah time tu jugak..

abah zizie yang baru nak masuk rumah, dah terkejut besar dan kawan abang zizie tu pun dah takut-takut sebab takutkan abah zizie salah faham..
mak zizie apa lagi, terus jadi jururawat terjun..
"meh mak cuci dengan dettol", meraung zizie sebab tak nak!!
"kalau camtu, bawak gpergi hospital biar doktor cuci..", apa bezanya mak ngan doktor cuci luka? entah. tapi, masa tu tak berapa nak percayakan mak untuk cuci luka.. kihkihkih..
and then, I answered, "tak nak pergi! NAK TENGOK KELUANG MAN!", mana boleh terlepas satu episod, nanti tak ada modal berforum dengan kawan sekelas pasal keluang man.. hahaha...

nak tak nak, kena la pergi ke hospital..
sempatlah tengok sementara nak tunggu giliran dipanggil.. hehe..
sekarang, parut luka tu masih ada..
tak mencacatkan muka, nampak macam satu artwork pulak.. haha.. kau bajet kau cantik sangat zie.. hahaha..

nota zizie : rindu pulak zaman kecil-kecil..

You Might Also Like

14 comments

  1. Hahah agree, how valuable our time used to be, if we were to missed an episodes of our favourite cartoon then there is nothing we can do. Not like today, in Astro there are same story will be aired like twice in a day. Otherwise, the internet are there so we can just access to watch our favourite cartoon.

    ReplyDelete
  2. Mmg cita peberet ney ! Sanggup makan nasik buka puasa depan tv semata-mata nak layan keluang man :) Haha ! Lawak .

    ReplyDelete
  3. yes keluang man..one of my favorite cartoon! hehe...*terus nyanyi² lagu keluang man...:P

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak tengok ni.

    memang kita rindu masa kanak2 tapi semua tidak akan kembali lagi. Hehe.

    Assalamualaikum.
    Salam perkenalan.

    http://inibelogabey.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hahaha! minat tengok keluang man jugak.. rindu pulak zaman kecik2 dulu kan.. hebat betul penangan keluang man tu ye zizie?

    ReplyDelete
  6. Hahaha. teringat lagi. cartoon keluang man. lawak. tu kira one of my favourite cartton jugak. lagu dia. pergh. mahal tu =D

    ReplyDelete
  7. feberet nih. dulu taem kecik sanggup berlari balek umah sebab tak nak terlepas tengok citer keluang man nih.. ha3

    ReplyDelete
  8. ini katun kluang man mmg legend..walaupun kualiti out tapi ttp layan time tu ..yola time tu takde naruto lagi haha

    ReplyDelete
  9. whoa. memori zmn kanak2 mmg terbaek. . :D msh ingt gk crita ttg kluang man 2. . :)

    ReplyDelete
  10. ika pun rindu zaman kecik2 ika zizie..huuu
    dah besar ni rasa tak best --'

    ReplyDelete
  11. sakit2 pon igt keluang man yerr... haha ^_^

    ReplyDelete
  12. heheheehe..kalau dah minat tu apa pun rintangan sanggup diharungi ye..moga semangat itu kekal untuk mengejar kejayaan masa mendatang ye zie..ameen :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.