Perkara Yang Tidak Dijangka Ketika Final Exam.

30.12.13

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

hari ini bermulalah final exam untuk bebudak UTeM dan yang sewaktu dengannya..
zizie pun baru aje habis jawab exam 5.15 pm yang lepas..

selalu bila nak exam, macam-macam bentuk nasihat la yang akan diberi..
contohnya, " nanti jawab soalan, tengok dan baca soalan tu betul-betul ."
tetapi, jarang betul orang nak nasihat, " baca slip exam tu betul-betul. tempat kat mana, pukul berapa, kod subject betul ke tak."
dan kerana itulah, tadi zizie tersalah tempat.. huwarghh...

this morning, bangun awal dan bersiap ke library sebab nak cuba jawab past year question.
dan dalam hati ni, punyalah yakin exam akan diadakan di Dewan Besar UTeM.
so, semua dah habis study, pergi lunch, solat zohor, tercongok la zizie kat depan Dewan Besar.
Jam tangan terlupa nak pakai dan phone just tinggalkan dalam kereta sebab handphone is not allowed in examination hall.
masa tengah menunggu, pelik jugak sebab tak nampak bayang budak kelas zizie.
then, i ask my friend, "mana budak kelas kita."
dia pulak dengan yakinnya jawab sambil berseloroh, "budak kelas kita kan suka datang lambat.". ok, wait..
sampailah dah semua nak masuk dewan, stay tak nampak bayang dorang..
then, zizie bukak slip tengok sekali lagi, DEWAN BESAR MARS.
"OMG ! dewan kat industri la. bukan kat induk!"

terkocoh-kocoh kitorang berlari ke kereta.
masa tu dah pukul dua enam minit and our exam start at 2.15 pm.
luckily tak jauh sangat dan si pemilik kereta apa lagi.. pecutlah!
"nampak tak kepentingan turbo di saat macam ni"
dah sampai kampus industri, nak kena tanya lagi dewan MARS tu kat mana sebab selama dua tahun kitorang ambil exam, semuanya di kampus induk. tak pernah pulak buat kat kampus industri,

about 2.15 plus sikit la masa kitorang masuk examination hall.
kawan-kawan pun tengah go through first question.
terus bismillah, dan jawab exam tu even perasaan gelisah sedikit.
Alhamdulillah, dapat jawab dengan sempurna even jawapannya tak tahulah betul ke idok.

korang ada pengalaman macam ni?

nota zizie : nak top up energy. esok malam second paper :D

You Might Also Like

14 comments

  1. alahai..bahasa tu....ada juga kawan saya terkena dah nak hbs jawab bru sedar venue salah..hihihihi..nsiblah xde apa2 kan..:D btw good luck for next paper kalau ada..:DDD

    ReplyDelete
  2. miahahahaha pernah!!
    even worst....
    masuk bilik mayat...bukan hall exam...bagus!! T_T

    ReplyDelete
  3. Hehe.. lain kali check tempat betul2 eh, sis. Hehe.. saya tak pernah lak jadi, budak skolah lagi. :)

    ReplyDelete
  4. maaf atas kerojakan bahasa yg melampau.. asalkan korang faham jalan cerita XD

    ReplyDelete
  5. Kalau time exam tak pernah tapi kalau kelas hari2 pernah la salah masuk kelas. wakakaka

    ReplyDelete
  6. hihi.. apapun zizie, gud luck ok!

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
  7. wahhh... nasib baik tak pernah kena macam tu n harap tak akan kena lah..hehe.. pepe pun, gud luck utk final exam ny..sama kita tengah berperang.. ^_^

    ReplyDelete
  8. tak pernah tersilap dewan. tapi pernah lambat g dewan sampai berpeluh2 nak kejar time. idea/jawapan/ilham/notes yg dibaca sblum tu pon terbanggggg macam tu je. bile duduk, terus jadi blurrr...

    ReplyDelete
  9. hehe masa final haritu lambat masuk je. tu pun da cuak da :D

    ReplyDelete
  10. so far tak pernah...paling pun salah duduk seat org je...kwn kak sally smlm...lupa nak print slip exam!!!

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah tak pernah jadi kat diri sendiri.. tapi kawan2 ramai yg kena..

    ReplyDelete
  12. mst gelabah giler sbb terlewat..tak pernah lg slh tmpt exam..huhu masuk lewat pernah la..:P

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.