Aqif dan Khalif

25.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!!

Bila dah lama tak update entry, rasa kekok la pulak.
Ada ke yang mencari bila zizie menghilang? Hehe.
Almaklumlah. Balik kampung kan.

Zizie tak adalah berjalan sakan mana.
Cuma, jadi ibu ganti untuk dua anak tercinta ni.



Aqif dah semakin bijak berfikir. Si adik khalif pulak, nampak aje kecik, tapi boleh tahan nakal dia.

First time zizie bawak Khalif ke klinik untuk check up dia.
Nurse pulak, boleh pulak cakap yang zizie ni si ibunya. Hahaha.
Bolehlah nurse. Saya pun teringin nak ada sendiri. Kihkihkih.

Khalif ni, kalau tidur dengan mak tok dia, tak adalah dia tidur ganas-ganas!
Tapi, bila tidur dengan zizie, nanti dia akan tiba-tiba panjat dan tidur atas zizie.
Selalu zizie tidur peluk teddy bear. Kali ni, tidur berpelukkan anak tercinta. Hahaha.

Lena betul tidur atas orang.

Kalau zizie usik, “semalam siapa tidur peluk andak ek?”
Nanti dia jawab, “andak peluk adik!”, panjang akal betul dia.


Si abangnya pulak, liat betul nak bangun pergi sekolah. =.=''
Bila zizie dengar dia liat nak bangun aje, automatic terpaksa dukung dia pergi ke bilik air.
Tak kira dah, sama ada dia dah celik ke belum. Dah sedar ke belum. Muehehe.
Andak dia ni, amalkan sistem diktator. Nasib la kau. Haha.

Lepas ni, zizie dah susah nak jumpa dua budak nakal ni.
Sebab kedua-duanya kena ikut ibunya ke Sabah. Kakak zizie bertugas kat sana sekarang.


Hopefully, both of you grown up and be handsome boys and good Muslims :)

nota zizie : bulan 2 ni, rasa nak pergi jalan-jalan la. hehe.

You Might Also Like

13 comments

  1. Oloh..manjanya mak cik dan anak sedara ni.m siap tido dengan mak cik lagi..sweetnya.. ni mesti sebab mak cik ni baik dan suka main dgn budak.. zati anak bongsu kr?

    ReplyDelete
  2. ermm patutlah umah zizie sonyap jew..balik kampung gupernya :)
    balik kg jadi pulak ibu ganti pada two cute boys..hehe :D

    jalan2 pi mana tuuu ?..ikut !!..:)

    ReplyDelete
  3. perasan jugak mama dengan zizie, lama tak berupdate..

    ReplyDelete
  4. dua-dua comel.. mesti manja sangat dengan zizie sampai nak tidur sama..

    ReplyDelete
  5. comelnyaaa! terutamanya si adik >_< hehe.. mesti lepas ni Andak rindu sangat kat budak dua orang tu ;)

    ReplyDelete
  6. How nice, baby sitting eh?
    I also wish for this kind of jobs xD

    ReplyDelete
  7. alololo omey angat! hihi. tetiba teringat pulak kat adik kite. dia pon suke sangat peluk2 ni. hehe

    ReplyDelete
  8. comelnya ya Allah..geram...ika pun pernah jadi babysitter bebduak ni..memang best heeee :D
    tetiba rasa ada ciri2 keibuan gitu ihiks :P

    ReplyDelete
  9. rindu plok mak ngah kt 2 org hero ni...:''(

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.