Are You Really Happy?

1.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

dan selamat tahun baru 2014.
nak ucap dalam bahasa inggeris, perlu di translatekan selamat kepada happy.
happy ke dengan tahun barang naik ni?

final exam pada hari terakhir tahun 2013 bermula pada lapan tiga puluh malam dan berakhir pada pukul sebelas tengah malam dengan sempurna. Alhadulillah.
lalu saya menyusur ke jalan raya di bawah lampu neon untuk mencari makanan.
barang kali, tenaga sudah habis untuk memerah otak.

sampai sahaja di jala berhadapan hotel seri malaysia, trafik menjadi perlahan kerana roadblock.
"pakai baju colour apa?"
"baju biru, kenapa?"
"nasib baik. kan, dorang tuduh macam-macam", owh.. tapi, memang ada tergerak hati nak pakai baju i am blogger yang dibeli daripada abang apit


kenapa la nak tangkap orang yang buat perhimpunan bantah kenaikan harga barang?
lepas tu, suka-suka je dorang namakan perhimpunan gulingkan kerajaan. isk isk isk..
tak apalah, orang suka spinning macam tu lah lagaknya..

tahun baru ni, tak ada azam.
azam tahun-tahun sebelumnya pun, tak terlaksana lagi.
tapi, tiap-tiap hari saya berazam untuk memperbaiki kesilapan diri :D

tadi cik abang tanya, selama ni macam mana saya menyambut tahun baru.
dua tahun lepas, saya celebrate dalam toilet sebab sakit perut melampau.
orang lain tengok bunga api melalui tingkap rumah. saya dalam toilet.
roommate saya menjerit, "zizie! bila kau nak keluar toilet. dari tahun lepas kau kat dalam tu.."

okay la kan. tahun ni saya sambut tahun baru dengan menamatkan subjek yang memerlukan calculation.
esok pula saya kena study untuk subjek yang penuh dengan hafalan. huhu..
lengkapnya tahun baruku ini.. huhu..

nota zizie : menaip dengan separa keseronokkan.

You Might Also Like

15 comments

  1. kan kan kan, happy apenye semua barang naik harga!!!!!! tension tahuuuu!!! ingat semua orang tu kaya ke?? hurghhhh..klu kaya pun mak bapak, bukan anak nie haaa... T_T

    selamat tahun baru ya zie :)
    harapnya tahun 2014 lebih baik untuk kita dalam hal2 yang lain :) goodluck!!

    ReplyDelete
  2. ika, mak bapak zizie xkaya.. acane tu? nampaknya, nak kena menabung ni.. tp, xsempat la nak beli cincin sebab lambat sgt start.. huhu

    ReplyDelete
  3. thun 2014 ni thun mencabar...sume bnda nk nek..ish umur pn nek ni..hehe..nway, hepy new year!

    ReplyDelete
  4. baju yang lawa.. :)

    Boleh jenguk mama di sini.. Mamaniza.com

    ReplyDelete
  5. Btol3. Suka putar belit cte dorg ni. X reti nk beza agaknya atau rasa tergugat ramai TURUN :D

    ReplyDelete
  6. eh, mesti la happy barang naik! at least malaysia kan masih aman...kalau tak suka brg naik, jgn duduk Malaysia...

    kalau panggil menteri bodoh kang kena penjara 10 tahun kerja berat pulak -_-'

    ReplyDelete
  7. happy new year... perh tahun nie kena GST ..Nak jual ikan kering pun kena caj 40sen..kakakah.. kalau aku raya! puih tahun baru harga baru..semua baru harga pun baru.. terbaik

    ReplyDelete
  8. haha.. hampeh punya roomate.. !

    diorang mmg suka spinning cik zizie, dah memang tu kerja diorang. kerja kita mencari maklumat yg tepat dan benar. it's sad, sad new year.. ):

    ReplyDelete
  9. Cntik ny baju tu.. nak tempah jgk lah..hehe

    ReplyDelete
  10. selamat tahun baru zizie..tiada apa yang lebih utama selain berusaha untuk mengubah diri ke arah yang lebih positif dan menjadi muslimah dalam erti kata sebenar..moga kita istiqhomah dalam melakukan amal kebaikkan..ameen..

    ReplyDelete
  11. saya pulak sambut tahun baru dengan gastrik.. uwaaaa.. :(

    ReplyDelete
  12. suka duka dunia sekarang...no komen lah..hihihii

    ReplyDelete
  13. sy tak sempat nk smbut thn baru..tertidur dr thn lps...celik je dah thn baru..emm

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.