Dream High

16.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

beberapa hari lepas, dengan mata agak mengantuk, zizie online la sekejap.
check cbox, ada pula mesej yang kurang menyenangkan daripada seorang blogger.
hanya mampu menggelengkan kepala dan turuti apa yang dia mahu.
apa yang dia mahu? biarlah zizie dan dia sahaja yang tahu.
kerana benda tu bagitahu elok-elok pun boleh dan hal kecil sahaja.
tapi, terasa tu ada sebab tidak senang dengan bahasa yang digunakan.

tak apalah, malas nak ambil kisah sangat.
cuma, rasa la nikmat untuk blogging tu macam kena tarik sekejap.
masa tu ayat sadis bermain di kepala, " aku tahu la aku blogger biasa je. tapi, hormat la sikit ."
hehe. kalau bab sadis, memang terer betul reka skrip. hahaha.

mata pun dah mengantuk, tarik bantal terus tidur.


tiba-tiba bermimpi pergi ke satu office, which is I don't know what I'm doing there.
pergi ke tempat tu dengan berbaju kurung dan file di dalam tangan.
lagak macam nak pergi interview pun ada.

sampai je kat situ, zizie berjumpa dengan dua orang blogger, ika dan kak aisya.
bersembang kami bertiga, tiba-tiba kak aisya berkata, "zizie, tak payah la nak ber-akak dengan aisya, kita ni sebaya."
and I'm like, what?!! ika kat tepi mengangguk-angguk.

lepas tu, zizie terjaga dari tidur.
apa benda la sampai termimpi orang yang tak pernah bersua muka dengan aku.
and since when zizie sebaya dengan kak aisya? hahahahaha.
well, i admit i don't know her true age but i can guess she's a akak. or.... am i wrong? - only kak aisya can answer it.

kalau mimpi pasal blog ni, rasanya dah dua kali.
ini yang pertama.
haiya. lawak la bila teringat kedua-dua mimpi tu.
mainan tidur la katakan.

the main point is, kat dunia blogging ni, ada banyak lapisan umur.
jagalah bahasa apabila direct communication.
kalau di entri tu, itu penulisan masing-masing.

maaf jika ada yang terasa dengan entri ini.
nak buat macam mana, ini blog personal.
semua rasa nak tabur dalam blog ni. :D

You Might Also Like

35 comments

  1. blogger tegar ni sampai termimpi² sudah..takpe zizie..asalkan entry tu tak menyinggung mana² pihak its ok..plus,blog personal cerita pasa personal..so takde fitnah orang atau cerita pasal orang lain kan

    ReplyDelete
  2. x penah mimpikan kakak comel nie ke..hahahahaha...

    betoi tu zizie..budi bahasa tu budaya kita...hormatlah org yg lebih tua dari anda...

    ReplyDelete
  3. sangat setuju !kadang2 ada yang sounds agak rude..tapi cuma fikir yang baik shj la..mungkin memang perangai dah mcm tu kot...kita jgn follow tatacara dia je lah..

    ReplyDelete
  4. wah, sampai masuk dalam mimpi dia.. haha..minat sangat dengan blogger tu agaknya...

    takpe, bukan mimpi buruk pun kan.. blog ni memnag menyihatkan kalau kena caranya, jadi bagus...

    mana Kak Aisya tu, jawap berapa umur, sian adik kita ni,, tertanya2 umur u tau..

    ReplyDelete
  5. betul tu... walaupun blog ni tak nampak muke..tp kesopanan kene jaga...:D

    ReplyDelete
  6. Sya pun rasa cmtu..blog kita sendri pnya..jnji sama2 pandai hrmat mnghormati x kira blogger femes ke tak femes kan..tq tau masuk sya dlm bloglist awk.. ^_^

    ReplyDelete
  7. kan best kalo dapat jumpa kawan2 bloggers in real life :D

    ReplyDelete
  8. tak apalah..tidak semua apa yang kita buat orang suka dik..asalkan niat kita ikhlas..lillahitaala cukup..Allah tahu segala..dilangit..dibumi..indahnya dunia andai kita sentiasa berkasih sayang tapi sayangnya ketamakkan segelintir insan mampu meleraikan kasih sayang itu..do it if you think it allright ok..**eh tetiba speaking ni dah kenapa PC oii..hehe

    ReplyDelete
  9. Lol.. zizie ni kan blog zizie so suka ati nak tulis ape pun. Kalau nak terasa takyah nak baca. Blog tu satu tempat tuk kita luahan perasaan dengan "emosi" so kalau semua bahasa ditulis kat blog nak terasa.. fikir2 laaa...
    p/s: Aq backup baek punya ko zizie..

    ReplyDelete
  10. mulut tempayan blh tutup,mulut manusia,x blh..igt tu je..if ada duit lbh,sumbat je mulut dia dgn buah oren yg kaya dgn vit c..berkhasiat dan bgus utk kulit..hehe :)

    ReplyDelete
  11. hai zizie..
    betul tu zizie..yg tua dihormati,sebaya disegani..berbudi bahasa.. pekerti mulia :)

    siap terbawak ke mimpi lagi,kuat noh pengaruh blogger ni kan hehe :D

    ReplyDelete
  12. amboiii... sampai termimpi2 ye zizie.. hehe..

    ReplyDelete
  13. I suke One piece.memang high dream klu tgok si luffy tu.. tapi dah lame x update..haha.. *harap maap klu komen xde kaitan, hahaha*

    ReplyDelete
  14. mula2 tak baca entri dari awal sebab terpandang macam nama sendiri.. pelik jugak, mcm tak pernah pulak cakap kita sebaya.. baca dari awal, mimpi rupanya.. hehe.. betul lah tu.. zizie 92, sy pulak tahun 89.. (rasa tua pulak tiba2. Hehehe)

    dah nama pun blog personal kan..tak kisah lah kita nak taip apa pun.. sendiri punya blog kan. hehe

    ReplyDelete
  15. mesti rindu sangat sampai termimpi-mimpi ni.. hehe.. bagi akak blog kita hak kita untuk tulis apa sahaja.. asalkan tulisan kita tak melampaui batas dan mengganggu orang.. pedulilah apa kata orang.. semoga terus success.. :D

    ReplyDelete
  16. hee
    sabar ya zizie
    org tu bajet dia baguih sgt kot
    ahaha

    ReplyDelete
  17. wah2xx..sampai termimpi2 ya..hihihihihi

    ReplyDelete
  18. Kesopanan tu mmg tunggak adab buat umat manusia.. tanpanya, tiadalah wujudnya tamadun yg sejahtera.. :)

    ReplyDelete
  19. Itu semua mainan mimpi... hehe... kita blogger tahap rendah je kan... hehe... biar je la dorang tu zizie... yang penting zizie selesa dengan ape yang zizie buat..

    "Keep Smiling"
    ^_^

    ReplyDelete
  20. opss..sadisnya org itew haha.. dia ingat zizie artis kot tu yg dok komen entry zizie gtew hahahaha... jangan dilayan zizie

    ReplyDelete
  21. assalam cik zizie,
    ada yg sentap dgn penulisan cik zizie? hurmm jangan biar ia mematahkan semangat cik zizie ye, you know yourself better than others rite.. =3

    mimpi yg sangat best giler. manalah tahu satu hari nanti korang akan berjumpa juga.. hehe..

    ReplyDelete
  22. amboi! sampai termimpi-mimpi, hehe :D

    pasal blog tu, Hana rasa okey je nak tulis apa asal jaga sensitiviti yg memang kena jaga ^^

    ReplyDelete
  23. akk mula2 blogging dulu mimpi2 gak...macam org angau...heee

    ReplyDelete
  24. Salam.

    Aku ada tak buat mcmtu kat ko zie? Kalau ada, minta maaf ya.

    Blogger biasa? Maknanya ada ke blogger yg luar biasa? Takda zie.. semua tentang usaha, rezeki.

    Jangan terlalu merendah diri..dan satu lagi, kalau kau rasa bahasa yg dia guna buat kau tak selesa, baik berterus terang dengannya. Ada org yg memg gaya dia begitu..

    Apapun..jangan lupa..mimpikan aku juga..pulak dah..hahahah

    ReplyDelete
  25. teringat2 kt blog smp terbawa2 dlm mimpi kot ni...hehe

    ReplyDelete
  26. ee pun dha pernah kena.
    hahaha. dulu lah. siap kasi tahu dia schoolmate lagi.
    tahu apa ee buat dekat sekolah semua.
    tapi hentam dekat blog.
    padahal apa yang dia cakap langsung takda kena mengena dengan blog.
    ee pun dah boleh agak siapa.
    classmate rupanya.
    hahaha. lama lama dia senyap bila kita tk layan.
    kadang kadang org macamni kena ignore je.
    sebab diorang pun takda adab bila nak tegur orang. selalunya orang macamni ada masalah hati. sakit jiwa kot. hahaha.
    peace =D

    ReplyDelete
  27. Oh wow, is that what they called Blogger Tegar, even in dream can meet bloggers xD

    By the way, is she really same age or it was just in your dream? xD

    ReplyDelete
  28. ini memang blogger sejati nih sampai mimpi2..heheh

    ReplyDelete
  29. owh! mimipi...
    salam ziarah dari bunda...

    ReplyDelete
  30. sabar lah zizie, jangan ambil kisah sangat apa orang kata... :) mungkin dia bergurau tu..

    baru mama dapat blogwalking..

    ReplyDelete
  31. ehem3...ada orang mimpi kita laa, kita terharu ni..ekehkehkeh..macam ada tanda2 nak kena jumpa je tu zie?? kan kan?? hahahah :D

    kalau ika dengan zizie yela sebaya, betul? dengan aisya? errr..i wonder, kenapa ika mengangguk2 dlm mimpi zie tu ahahahah :D *lawak*

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.