Hampir Terpedaya

5.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

sejak new year 2014, ramai betul bloggers otai ingatkan blogger picisan macam zizie ni supaya jangan mudah terkulai dengan pujuk rayu daripada cheapskate advertiser.


gambar di atas adalah gambar tawaran daripada Glasses Online kepada bro Eyriqazz.
tahun lepas, sekitar bulan 8/2013, zizie menerima email yang sama.
first time dapat tawaran untuk promosikan barangan..

jadi, zizie google la dulu kot-kot la ada blogger lain pernah buat review.
lagipun, teruja first time nak buat review atas permintaan.
kalau kita buat review sendiri, suka jiwa kita la nak hentam ayat apa je kan.

so, bila di google, rupanya ada.. dan dorang dapat contact lens daripada Glasses Online.
lepas tu, baru dorang buat product review.
bro eyriqazz pun, ditawarkan benda yang sama (baca di sini)

so, zizie bertanya kalau zizie dapat apa-apa free gift.
tak kisahlah tak dibayar masa tu, sebab zizie pun first time nak mencuba bila dah diberi peluang.
dapat free gift, kira okay la.
tapi, dia cakap tak ada. cuma diberi voucher seperti reader yang lain.
tak ingat pulak voucher RM berapa, tapi memang zizie tolak terus.
antara sebabnya, kita tolong promote, dorang je dapat untung. haish!

bagus juga zizie tak terima.
win-loss situation.

tahun 2014, semua harga barang naik.
jadi, semua benda nak kena berkira tau!

You Might Also Like

14 comments

  1. Memang kena hati2 sekarang ni .. Betetr buat research dulu sebelum buat apa2 kan

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Mengambil kesempatan pun ada kan zie..

    Untung dipihak dia saja..sedgkn kita pun berusaha juga.. berat sebelah.

    ReplyDelete
  3. Buat baik berpada..mesti peka pada keadaan sekeliling kita dik..

    ReplyDelete
  4. ok dah baca and fahami..xpernah lg dpt ads cmni..apa pun ini jd info utk sy sbg panduan ms dpn..:)

    ReplyDelete
  5. macam2 lah zaman sekarang nih orang nak kejar untung je kerjanya. can't they leave blogger alone? ceh..

    ReplyDelete
  6. betul tu zizie, dia bagi kita voucher kononnya nak kita beli product dia jugak lah tu.. mmg untung kat dia jugak lah.

    ReplyDelete
  7. ye la..dia je nak untung mana boleh..naktulis pun kena pakai internet..kan??

    ReplyDelete
  8. yg ni akak pon pernah dapat dan pernah bt entry . dan mmg xdpat apa2 pn.
    lagipon rasa nya entry akak tu tak menymbang apa2 keuntungan pon utk depa so memang kak xberapa nak heran sgt la. hehehhehee

    ReplyDelete
  9. kdang2 banyak pihak suka ambil kesempatan. so beware ye dearie :)

    ReplyDelete
  10. akak ada dapat tudung..hehehe...tu pon win-loss situation...tapi sbb xde idea nak update blog...buat gak la...tapi sekali tu je...lepas tu dia email lg mmg tak da la kan :P

    ReplyDelete
  11. so far ee tak pernah lg dapat. ehehe.
    nasib baik you make a good decision =D

    ReplyDelete
  12. Sya x bca pun kekdg..tak phm omputih..ngeh2..

    ReplyDelete
  13. mcm ika laa..konon aritu suh promote tudung..dah laa tak dapat ape2 pun...pastu second time dy suh promote lg TAK KUASA ika nak buat..

    ReplyDelete
  14. mmg patut ditolak pun.. ada pula macam tu..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.