Mengimbau Kenangan Hari Pertama di Sekolah Rendah

2.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

selamat ke sekolah ye adik-adik..
semalam, terlihat kelibat satu family.
baru lepas membeli barangan sekolah anak-anak la tu sebab si anak-anaknya tengah main susun alatan menulis dalam pencil case.
haha. dulu pun, zizie macam tu jugak :D

tadi page Hafiz Hamidun update gambar ini..

Hafiz Hamidun
aduhai.. macam mana la boleh tersangkut tu dik.. kesian pulak..

masa zizie masuk darjah satu, zizie rasa sunyi jugak sebab masuk kelas yang semuanya murid dari kampung sebelah. lone ranger la sekejap.
nasib baik ada kawan sebelah, tapi dah lupa la siapa.
yang zizie ingat, orang belakang zizie ni lelaki. nakal!
ditarik-tariknya tudung zizie dengan kawan sebelah. lepas tu, dorang tendang-tendang kerusi.
terus jerit panggil cikgu dan report. akhirnya, dorang berdua kena tukar tempat duduk. hihi. padan muka!

rindunya zaman persekolahan.
boring jugak bergelar mahasiswi, sometimes rasa tak ada life. huhu.
adik-adik zizie masih ada tiga orang yang bersekolah. good luck adik-adikku even kakakmu tahu korang kuat main!

ada sesiapa masa ke sekolah dulu suruh mak korang tunggu?

You Might Also Like

13 comments

  1. Aish kesian adik tu. Cmne la bleh jd cmtu. Zaman skola rndh kte bdk2, bebas, xde pk psl duit. Zmn IPT mula dh pk psl tu ni. Zmn keja nnt lg la dik :)

    ReplyDelete
  2. Assalam,

    Ini mesti kes merajuk , tunjuk perasaan tak mau sekolah..tak disangka2 tersangkut kepala...

    Nanti jadilah kenangan manis seumur hidup...

    macam2..

    ReplyDelete
  3. dulu akak sekolah tadika 2 years..masuk je darjah satu..akak akan suruh bba dengan mma akak balik..motif??malu dengan kawan-kawan la zie..hehehe..asalkan ada bekal air milo dengan biskut beres..owh lupa..botol susu..kihkihkih..bantal busuk tak boleh bawa..bag tak muat..indahnya..rindu nak ke sekolah ..

    ReplyDelete
  4. cane laa agaknya sampai kapla bleh tsangkot kat kusi tuhh...

    akak dolu mak tunggu masa tadika...pehtu, blagak, soh mak balik...hahahaha...hari ni akak g dgq taklimat kat sek...anak dara dah darjah 5, so xyah ngada laa nak kena tunggu bagai...

    ReplyDelete
  5. Budak2 kan..macam2 benda depa boleh buat main..sampai kerusi pun jadi mainan depa..hahah

    ReplyDelete
  6. byk jugak tengok gmbr mcm tu hari ni.. syok main dgn kawan2 lah tu kot.. sedar2 tersangkut kepala.. kesian dia..

    ReplyDelete
  7. alahai kesian ny adik ni..mcm mne la ddk smpai kepala blh tersngkut kat kerusi tu..

    teringat pulak zaman mula2 masuk darjh 1 dlu..hehe

    ReplyDelete
  8. budak lelaki ni macam ada sindrom je bila masuk sekolah. suka membuli.. certain aje la.. hehe.. :p

    ReplyDelete
  9. kesiannya adik tu. macam mana adik tu boleh tersangkut? nasib baik tak cedera.
    jom join Ga ni, Hadiah dia dapat handphone :)
    http://wawaabdulhadi.blogspot.com/2014/01/handphone-giveaway-by-syuhada1981com.html

    ReplyDelete
  10. ika tak ingat apa2 pun masa masuk darjah satu dulu T_T sad life hukhuk

    ReplyDelete
  11. sampai sekarang masih lagi terfikir kenapa boleh masuk tapi tak boleh keluar?

    ReplyDelete
  12. saya tak ingat apa2 pasal skolah rendah -.-

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.