Sedikit Serabut

3.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG! dan Salam Jumaat


zizie agak serabut sekarang.
dua subjek calculation dah selamat dijawab dengan baik.
sekarang, lagi tiga subjek menghafal sedang melambai-lambai dengan senyuman yang ngeri.

zizie tak terer menghafal! kalau nak suruh buat calculation seminggu tanpa henti, zizie lebih rela daripada disuruh menghafal dalam masa sehari. huhu.
semalam, zizie minum dua tin nescafe sebab tak nak bagi mengantuk. al maklumlah, kalau dah membaca, mata layu semacam.
ingat nak stay up kat library, tapi bila dah masuk jam 3 pagi, angkat bendera putih.

sampai di rumah, letak kepala atas bantal, mata ni tak nak tidur pulak.
terus sambung study sampailah subuh.
minta tips dari kawan, katanya kalau susah sangat, try buat ayat sendiri.
okay, i'll try. GANBATE!

nota zizie : maaf, tak sempat nak blogwalking.

You Might Also Like

11 comments

  1. bahaya minum nescafe banyak2..

    ReplyDelete
  2. senyuman yg ngeri tu ala-ala joker citer batman ke?

    ishh.. sampai macam tu sekali nak menghafal.. kita bukan menghafal, tapi memahami. bila dah faham main point; MAIN point, baru kita boleh elaborate. Automatik boleh jawab. InshaAllah.. (:

    ReplyDelete
  3. Akak doakan zizie ok..buat solat sunat taubat dan hajat ok..minta kekuatan minda pada NYA..

    ReplyDelete
  4. bila nak exam benda yang kena hafal ni. i akan bercakap sorang sorang. hm. bcs that way je yg berkesan utk org mcm i ni. hahaha.

    ReplyDelete
  5. haha..kita terbalik la.. sy lebih rela menghafal dri mengira.. selamat berexam..gud luck

    ReplyDelete
  6. caffeine..? ish ish...hehehe...

    may Allah ease everything...kak sally pun ada lagi 2 paper baca :P

    ReplyDelete
  7. takpe, calculation zizie ambik. yg bab hafal2 tu bg sy.. (mcm lah boleh bagi2 mcm tu je kan.. alangkah bahagianya. hehe)

    all the best ye. zizie boleh! :D

    ReplyDelete
  8. menghafal ekkk..ika takde tips laa...sebab mcm ika budak medic nak ke tak nak ke kena juga hafal...baca laa beratus kali ayat sama, buku sama, chapter sama hewhew

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.