Throwback : ABC Tanjong

7.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

cerita ni, tahun lepas punya, tapi tak basi lagi sebab tak sampai sebulan lagi. hehe.
27/12/2013 yang lepas, zizie pergi celebrate si birthday boy ni.


sebelum melangkah ke tempat seperti gambar di atas, kitorang mentekedarah kat pizza hut.
ada orang lama belanja, of course la angguk aje. hehe.
terima kasih kerana belanja kami berdua. haha.

okay, baru masuk cerita pasal abc tanjung.

abc tanjong terletak di tanjung keling, melaka.
masa ni, si birthday boy bertanya, nak ke mana after melantak pizza. i just said, up to you.
perut dah kenyang, kalau balik tidur macam ular sawa batik pun best kan? haha. buruk perangai.
jadi, di bawanya kita ke sini.

apabila di google, rupanya tempat ni terletak di tanjong kling.
bagi yang samar-samar, tak terer geografi macam zizie, kedainya menghala daripada pantai klebang ke pantai puteri.
di sebelah kanan, korang akan nampak rumah tradisional melaka berwarna oren dan kedainya terletak di sebelahnya.
berdekatan juga dengan Shah Beach Resort.

kalau hari panas terik, memang sesuai la ke kedai sebegini...


segelas chocolate shake bersertakan coconut shake special :)
chocolate shake zizie bagi 4 bintang manakala coconut shake special 3 bintang. hehe.
mungkin terlalu banyak campuran di dalamnya, rasanya kureng sedikit.


takkan minum sahaja, makan la sekali..
sate ayam!
zizie tak gemar sate dia sebab rasanya totally out.
ayamnya okay, lembut tetapi rasa keaslian sate tu kelaut entah ke mana.
oh, by the way sate tu stall lain. bukan under ABC tanjong. kroni mungkin. eh eh.

abc tanjong bukan setakat hidangkan air sahaja.
dorang ada nasi lemak dan mee kari.
ramai jugak customer yang order mee kari.
alahai perut, ko tengah kenyang masa tu.
so, next time kalau pergi, i'll gonna try it.

awak, suka tak satu hari makan free sampai perut sendat? hahaha.

You Might Also Like

21 comments

  1. entah la papa blogger. dah disuruh posing hensem2, he gives that kind of face.. lol..

    ReplyDelete
  2. kebetulan aq nak pi Melaka.. boleh laa try nanti.. haha

    ReplyDelete
  3. hi macam best jer...macam best je.

    ReplyDelete
  4. terliurnya tengok gambar tu, masya Allah...

    ReplyDelete
  5. hamboiiii zizie..klu bab mkn kemain nooooo...jgn mkn byk sgt, kang baju pengantin x muat...hahahaha...

    ReplyDelete
  6. Assalam.. lapar tengok sate pagi2 ni.. Sy follow sini no 2091.. salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete
  7. Aha..best ni..sekurang-kurangnya bila ke melaka tau mana nak diterjah isi perut..kongsi ilmu..kongsi pengetahuan dan menyebarkan pahala..secara tak langsung zizie bantu pemilik dan peniaga ABC juga..alhamdulillah..

    ReplyDelete
  8. kak sally, nama tempat tu abc tanjong.

    ReplyDelete
  9. YA ALLAH,air liur meleleh bc entri ni..sume pasal mknn..dh lah perut tgh laporrr...huhuhu

    ReplyDelete
  10. sedapnya sedapnya sedapnya. hm.

    ReplyDelete
  11. kalau sy, mmg dh takleh masuk dah tu zizie.. hehe... mkn kt pizza hut pun selalunya tak habis..

    tp chocolate shake tu nampak menggoda lah. huhu

    ReplyDelete
  12. gambar tu sangat menggugat keimanan di saat perut sedang kelaparan.. takpelah, nak berhenti blogwalking. nak cookwalking pulak pasnih.. hehe..

    ReplyDelete
  13. Oo..coconut shake yg sedap...sya suka klu mkn free ari2..hehe

    ReplyDelete
  14. ika tau tempat ni.....tapi tak pernah singgah makan..sebab ingat tak best..maiahahhaha..nanti leh try...heeee

    ReplyDelete
  15. hmmmm...it's seems that these foods here are delicious...

    ReplyDelete
  16. amboi, bestlaa.. hehehehehe wiwit

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.