Vampirestat Datang Menyerang?

9.1.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Macam mana traffic blog korang? Jam ke lengang?

Sejak bulan lepas, zizie perasan bila zizie buka dan check stats blog zizie, banyak backlink daripada vampirestat.com


Bila zizie tekan, lambat betul dia nak loading. Jadi, zizie just close it back.
Zizie pun google jela pasal vampirestat ni.
Hasilnya.


Secara ringkasnya, vampirestat ni ialah spam site.
Macam dalam gambar kat atas, bila zizie tengok banyak backlink daripada vampirestat, mestilah zizie nak tekan, coz I wondering , "eh, blog aku kat site vampirestat? usha jap."

Rupa-rupanya, antara kesan-kesan buruk apabila pergi ke site vampirestat ialah :
  • korang akan menerima iklan.
  • secara automatik, code yang entah apa-apa akan merebak ke komputer korang untuk menjahanamkan komputer korang.

Macam mana nak block vampirestat ni?
No solution.
Pihak google pun nasihatkan supaya tak klik link vampirestat.
Hanya itu sahaja penyelesaiannya untuk menyelamatkan diri kita.

Zizie ada baca kes kat forum di mana blogger ni update blog masa tengah rehat di tempat kerja.
Esoknya, bos dia larang dia blogging sebab vanpirestat ni mampu untuk crush data code.

Kalau korang nampak backlink yang pelik-pelik, jangan tekan ya!

You Might Also Like

24 comments

  1. Dulu sya teruja tgk byk source page sya dr vampirestat ni..tp sejak terbaca kat blog kawan..mmg sya tak klik la

    ReplyDelete
  2. seriously zizie akak memang tak celik it..sebab tu akak tak tau langsung tentang vampirestat..terimakasih zizie atas perkongsian satu info yg bernas ni..

    pasni akak nak pi check traffic blog akak nk tengok ada tak vampirestat ni :)

    ReplyDelete
  3. bukan nak membina..nak meruntuh pulak apa yang dibina..erima kasih atas sharing ni zie..risau akak zie..

    ReplyDelete
  4. dulu penah tertekan. patut ar lappy ni jd mcm xsihat da

    ReplyDelete
  5. alamak fae pernah klik website tu beberapa kali dulu +.+

    ReplyDelete
  6. perasan jugak benda ni ..

    thanks for the info :)

    ReplyDelete
  7. terima kasih sudi berkongsi..tertanya tanya jugak dulu, tapi tak pernah la google cari..dah pernah tertekan la..huhuhu..patot la biol semacam je laptop ni..jenuh dok refresh..huhuh

    ReplyDelete
  8. TERIMA KASIH SHARE..BARU LA TAUU..IGTKN TU LA PEMINAT SETIA BLOG KITA..HEHE..BTW..SINGGAH BLOG YE :)

    ReplyDelete
  9. tu la..sy pon dulu men click jer..x google dlu psl ni..excited sgt :(

    ReplyDelete
  10. tak pernah klik dan tak pernah pulak nak ambik tau.. sebab rasa mcm pelik je jadi tak berani nk klik.. huhu.. tq zizie..

    ReplyDelete
  11. Waalaikumussalam. Thanks for sharingg. Baru tau spam site. Nak tanya, cemana tetiba ada backlink daripada vampirestats tu ehh ?

    Jemput singgah : Break up ! Putus !

    ReplyDelete
  12. tak pernah klik lagi setakat ni.. apa-apa pun mmg kena hati2 dengan link2 macam ni..singgah isi tabung sekali disini.. :)

    ReplyDelete
  13. bahayanya.. kena hati2 kalau cek stats ni :(

    ReplyDelete
  14. ohhh..baru tahu. thanks the info. :)

    ReplyDelete
  15. waaaa
    shi pernah laa klik link vampirestat tuu :(
    cemana nii akak >.<

    ReplyDelete
  16. ee memang ignore je link jenis jenis mcm tu =)

    ReplyDelete
  17. thatks for letting us know about this, we would have never known otherwise. We'll definitely be more vigilant from now on!

    http://mkstyleramblings.blogspot.com.au/

    ReplyDelete
  18. Ooo baru tahu.. thanks for sharing the info.. nak tgk jugalah statsistik.. macam pernah nampak n rasanya tak pernah klik ke benda tu.

    ReplyDelete
  19. betul betul macam vampire perangai vampirestat.com ni ye. suka sangat hisap2 'darah' orang.. cet..

    ReplyDelete
  20. sama la dear. licha punya blog pon ada sumber trafik dari vampirestat ini. salu licha ignore je

    ReplyDelete
  21. owh, saya pun ada.. pernah click tapi tak keluar apa2. loading memanjang, terus saya exit. huhu nasib baik tak jadi apa kan.. thanks share =)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.