Playing with COMAU

25.2.14
Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

semalam, keletihan dan sedikit ketensionan ketika subjek Manufacturing Lab III.
untuk lab minggu ini, kelas zizie melakukan eksperimen untuk Industry Robot..
dan apa yang kitorang buat? - bermain dengan satu spesies robot ni..


Nama : COMAU (sebutannya berbunyi KOMAU)
Nama Famous : Hang Mau?
Asal : Italy
Berat : 6 kg

COMAU ni ialah sebuah robot yang berfungsi bagaikan tangan.
nampak gambar di atas?
bayangkan bahagian bawah robot tu ialah bahu, dan hujung yang memegang marker di sebelah kiri ialah jari.
so, bahagian yang tengan bengkon itu ialah siku.

boleh tengok video di bawah bagaimana kami menggunakan si COMAU ni..

*sila ignore suara latar yang mengarut entah apa-apa*

nampak tak tangan zizie asyik membetulkan marker whiteboard tu?
itulah salah satu sebab kitorang geram dengan mesin ni..
lab yang sepatutnya 3 jam, berlanjutan sampai ke lewat petang..
kesian pulak kat encik lecturer.. but, we have a great time and lecturer pun memahami :)
terima kasih encik lecturer!

You Might Also Like

12 comments

  1. wahhhh bestnye dapat main robot ...mesti happening gila klas gg :D

    ReplyDelete
  2. robot nie reti kemas umah dak?..pinjammmm...hahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dy xleh gerak kak.. tgn dia je yg gerak.. hehehe..

      Delete
  3. Wah! Bestnya main dengan robot. Untung awak ~

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. menarik, tapi exam kena kerja keras la nak score...

      Delete
  5. Hang mau, pehmezzz kot nama tuu haha xD

    ReplyDelete
  6. kenapa mcm seronok sgt dpt main dgn robot..hehe..nk try jugakk..=)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.