A Pair Of Pinkish Shoes.

27.3.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Siapa sini kaki shopping?
Yang menggeleng kepala tu, samalah kita.. haha.

Kalau window shopping tu, semua orang pernah..
ala, lalu depan kedai, usha-usha barang dalam kedai tu bukan window shopping ke?

This lately, zizie asyik nak shopping aje.
Duit banyak ke? Haha. Rahsialah!
So, bila orang yang tak pernah shopping mula bershopping, rasanya......... hampeh.

Nak beli barang pun, mestilah ada guideline nya.
Kain jenis apa nak beli, jahitan macam ni tahan lama ke tak..
Pergh! window shopping lagi senang la. komen je cantik ke tak. hehe.

Semalam, zizie rembat dua pasang kasut.
Offer kan. Beranilah nak beli. Hiks.
Peneman setia walau ke mana jua, siapa lagi kalau bukan cik abam yang terhormat.
Dan bila bawak chromosome XY ni, pendapat dia semua sama aje, "okay!". pfft~
Tapi, okaylah semalam sebab dia respond by thumb up or thumb down. pemalas punya pakwe.

And of course hari ni nak rasmikan kasut tersebut.
And bila dah tersarung di kaki besar ni, I confused..

"U, bukan semalam I amik colour cream ke?"
"Taklah. U ambik colour pink"
"Hah?" T___________T *long face*
"Why?"
"Dislike!" - because I feel pink doesn't suite with me at all.


Dahlah rasa macam alien. baju kemain hijau, sekali kasutnya pink. haha!
Nasib baiklah hari ni rasa hati kering je. so, buat tak endah je. muehehe.
Tak apalah. Dah sampai masa kot untuk ubah sikit perangai tak senonoh tu zizie.
Jadi feminin sikit. Huk aloh~

You Might Also Like

25 comments

  1. comellah kasut tu! bentuk dia berenda-renda :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. tapi, rasa segan jugak coz mcm bebudak. hehe.

      Delete
  2. Assalamualaikum, dapat salah warna ekk. pasrah je zie ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah kak. betul dah zizie ambil kaler tu. tapi, mungkin disebabkan pembiasan cahaya, zizie ingat ambik kaler krim. hehehe.

      Delete
  3. comel je kasut tu zizie.. akak pun suka window shopping.. kalau akak betul-betul shopping mesti ambil masa lama sebab akan tawaf beberapa kali di tempat yang sama.. mungkin juga akak ni cerewet juga kot.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay la tu. kalo zizie, rasa segan dengan orang kedai tu. entah kenapa. hehe.

      Delete
  4. shoppingholic tak ? kita geng kalo cmtu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kak. kena banyak duit baru nafsu shopping tu naik. ekeke.

      Delete
  5. fae suka beli kasut yang warna pastel hehe

    ReplyDelete
  6. hehe... sekali terbeli kasut warna pink... Okay jg tu, light pink... x nampak sgt kot peliknya.. ^__*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak lah kak. betul dah zizie ambil kaler tu. tapi, mungkin disebabkan pembiasan cahaya, zizie ingat ambik kaler krim. hehehe. nasib baik kan kak. kalo x, zizie bg kat org lain. hehe.

      Delete
  7. pink pun pink la janji baru. hehehehe

    ReplyDelete
  8. omeyyyy laa zizie...ok pe tu dari pink striking haaa...ika pun segan nak pakai kalau pink melampau2 kasut ni mihmihmih...but yours, is beatiful!! :)
    jom nanti ika balik melaka kita shopping sesama nak ihiks ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time ika balik melaka, zizie hanya mampu teman ika shopping je.. hahaha.

      Delete
  9. Hahaha..kalo xnk kasut pink tuh meh bg akak...akak.suke

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak dengan colour pink, memang xleh dipisahkan kan? hehe.
      xpe kak, zizie redha je dengan kasut tu. hihi.

      Delete
  10. suka Shopping tu confirm banyak duit..hihihiihih....nice shoes

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, ada rezeki sikit. hiks. tq ikhwan :)

      Delete
  11. comel la zizie kasut tu.. tak pink sgt.. anis tak suke pink but lately byk pulak koleksi pink..hehe..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.