Film Review : Sejoli | Misi Mencantas Cinta

4.3.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!



Sejoli merupakan sebuah filem romantik komedi yang mengisahkan Gina (Maya Karin) dan Joe (Bront Palarae) ditinggalkan oleh pasangan masing-masing. Gina dan Joe bertemu di Phuket, Thailand dan Gina mengetahui bahawa wanita yang merampas bekas tunangnya, Hardy ( Remy Ishak ) ialah bekas teman wanita Joe, Nita ( Izara Aishah ).

Apabila teknik untuk melupakan pasangan mereka tidak berhasil, Gina memberi idea kepada Joe untuk mensabotaj perkahwinan Hardy dan Nita yang akan berlangsung selama sebulan sahaja lagi. Pelbagai taktik gila telah dilakukan oleh mereka dan akhirnya mereka berjaya merosakkan majlis pernikahan Hardy dan Nita.

Apakah yang berlaku apabila pasangan mereka kembali ke pangkuan mereka? saksikan sendiri! muehehe.

seriously, cerita ni sangat kelakar! memang santai la..
dalam cerita ni, Maya Karin ala-ala tomboy gitu dan buruk sungguh Maya Karin masa menyamar menjadi lelaki. hahaha.
the most laughable part ialah masa klimaks cerita ni..
masa tu, Joe pulak nak sabotaj perkahwinan Gina. memang lawak betul la. dan korang kena tengok sendiri.

rating : 4.5 stars.

You Might Also Like

17 comments

  1. xde masa nak g layan lagi...minggu ni rasanya baru leh g layan...dulu slalu layan hari rabu sbb tiket murah..hahaha..skang hari rabu adalah hari yg sebok...sob!sob!..mesti kelakar giler mcm Cun, kan...

    ReplyDelete
  2. akak tengok iklan filem ini kat tv macam best.. belum berpeluang lagi untuk menontonnya..

    ReplyDelete
  3. wan nak tengok tp...hmmmmm...ahahahaha

    ReplyDelete
  4. akak nak pergi tengok juga la filem sejoli ini..

    ReplyDelete
  5. tgk triller dye cm best..huhu.. :)

    ReplyDelete
  6. haha..tgok trailer dia pun mcm kelakar dah..hehe..=)

    ReplyDelete
  7. Ermmm macam best, bole la tengok hujung minggu ni :)

    ReplyDelete
  8. Hehehe..tengok sekali lalu promo macam best je..tapi akak belum berkesempatan la zie..

    ReplyDelete
  9. nak tengok, tapi tak berkesempatan. huhu.. dia tayang dua minggu je kan?

    ReplyDelete
  10. Dah lama tak tangok cerita Melayu. Sibuk layan Korea dengan English je. Lepas ni, boleh la cuba tengok cerita ni.

    ReplyDelete
  11. mcm best je,... #review hbs xblh k??hihihihi

    ReplyDelete
  12. promo dia kat tv macam best jer...nak tengok aksi kasar maya karin..

    ReplyDelete
  13. ala2 my best frens wedding ke ni? hhee

    ReplyDelete
  14. Wah !! Dear.. da tgk ??? Mmg zara dah lama nk tgk ni tp jg dpt tgkm. Sob..sob.. baca review ni.. btambah mruap2 nk tgk movie ni.. hahah

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.