Odeng Pun Nak Study!

25.3.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

sekejap tenggelam, sekejap timbul.
hehe. walaupun dilabel blogger tegar oleh rakan-rakan, zizie pun kena utamakan study.
so, dah kena work hard coz tak ada masa this weekend.

tempat study, macam biasalah di library.
sejak semester lepas, zizie perasan ada seekor kucing yang suka lepaking dekat library ni.
dia tak mengacau orang. dia cuma melepak.
tapi, hari ni aktiviti melepak dia agak melampau.


tak tahulah apa yang empuk sangat landing atas notebook zizie..
dihalau suruh bangun pun, dia watlek watpis je.. cis!


oh, lupa pulak pasal tajuk di atas. who's odeng?
cik abam zizie ni, teringin nak bela kucing. so, bila dia nampak kucing yang dia berkenan, dia akan panggil kucing tu, "ODENG".
bila ditanya, apa maksud odeng? - " nama tu sesuai untuk seekor kucing. pergi letak nama manusia buat apa kat kucing ni. "
suka hati awaklah. rasanya, ini kucing yang ke-empat dipanggilnya odeng. hahaha.


Panduan Menjaga Kucing! Klik Sini!
apa nasib si odeng yang handsome ni? (ya, dia ni jantan)
dah selamat kena halau dengan cik abam..
iyela. dia punya eksyen tu, macam mintak penyepak pun adorr.. huhu..
dah kena halau, dia pun catwalk masuk ke dalam library.

mentang-mentang la semua librarians kat situ dah kenal kau, kau eksyen ye!

You Might Also Like

8 comments

  1. Best nya ada kucing dekat library. Saya suka kucing. Dekat sini, banyak anjing. Comel juga. Tapi, tak boleh pegang.

    ReplyDelete
  2. manjanya odeng.. dia nak bermanja dengan zizie tu.. :D

    ReplyDelete
  3. heheh.. so cute and encem arh odengg. tapi kena mesti odengg... good luck ya sis in ur study

    ReplyDelete
  4. klau sy dah lupa dh nak study kalau ade bodyguard handsome mcm ni. hehe

    ReplyDelete
  5. comellah meow tu......dia minat kat zizie kot,,,,hihiihih odeng...

    ReplyDelete
  6. Odeng tu nak suruh ajar dia membaca kot :)

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum zizie, hehe sampai letih odeng tu.. akak singgah sambil menabung ford sini ~~~

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.