Si Durjana

24.3.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

semalam zizie baca entri Mazni pasal lipas.
siapalah yang tak geli dengan lipas. lagi-lagi kalau anak lipas. hilang selera!

zizie pernah ada sejarah hitam pekat dengan si lipas ni.

tahun 2010 macam tu, along zizie mengandungkan anak kedua dia.
bila dah mengandung, mestilah banyak pantang larangnya.
jadi, bila ada lipas yang lalu lalang, zizie la yang kena membunuhnya.

penat satu hari kena bunuh lipas. nak buat camne.. lipas ni otai gila!
kekadang zizie lalu pun, dia pandang sebelah mata je.. hek eleh..

malamnya, sedap-sedap tidur, zizie rasa ada something duk melintas atas badan zizie..
ingatkan, kena kacau dengan "benda" tu..
buat bodoh jela.
lepas tu, rasa lagi. apesal macam...

buka lampu.

hampeh punya lipas!
ada dua ekor lipas kat tepi pintu. cis! panggil geng pulak!
zizie apa lagi, bertarung dengan lipas tu..

korang baca lawak la kan.. zizie ni, rasa macam apa dah malam tu..

disebabkan shieldtox dah habis, zizie cari satu bekas untuk tangkap lipas yang tak berbudi bahasa tu.
yang sekor tu, dapat lepas kan diri. eleh! masa aku tidur, tunjuk hero la konon!
yang dalam bekas tu, zizie permainkan dia. muahaha.. bukan seksa tau. tak baik seksa binatang.

akhirnya, dia mati lemas dalam mangkuk jamban. tak kuasa aku nak bela lipas durjana tu.

*zizie tak sanggup letak gambar lipas. geli! *

You Might Also Like

14 comments

  1. Nasib baik kak zizie tak letak gambar lipas.. geli! -_-'

    ReplyDelete
  2. haha.....wan takut tu tAK..tp geli kalau dia merayap ke kaki@badan...hahaha...dha lha busuk~~~ wekkkk...ahahaha

    ReplyDelete
  3. saya memang alah dengan lipas ni.. boleh jadi mlompat dekat situ kalau nampak lipas :)

    ReplyDelete
  4. lg menyampah kalau lipas tu boleh terbang. grrrrr. pernah sekali hinggap kt rambut!

    ReplyDelete
  5. eiiiiii jahatnya aaaaaaaaaa TT_TT
    lipas sememangnya menyakitkan hati lah ughhh

    ReplyDelete
  6. hahahaha..alahai si lipas....tgk pun dh kotor kan....pergi jumpa lipas dlm mkanan...erm..

    ReplyDelete
  7. Pyka mmng geli gila dgn lipas . Tak suke tak suke tak suke . Hahaha

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Hahaha...Lipas gak jadi mangsa...

    Apa maksud Zizie tak boleh komen? Boleh printscreen tak & email pada kami di
    boardingpethome@gmail.com...

    Nak tahu gak feedback dr zizie...itu jer..

    Terima kasih

    ReplyDelete
  9. aku bukanya takut lipas, cuma lipas tu je yg tak takut kat aku., huhhuhu

    ReplyDelete
  10. memang wajib dibunuh lipas macam tu zizie..

    ReplyDelete
  11. saya bila nampak lipas lalu depan mata watlek je, tapi dah sampai tahap dia nak terbang tu memang berperang habis-habisanlah. gelikan bila lipas naik kat badan kita, dahlah kaki dia banyak, jalan atas badan org laju pulak, mmng geli xD

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum.. teringat haritu tengah lepak dalam jambam, tiba2 lipas datang. terus jirus air. ahhaha keji pula rasanya ~~~

    ReplyDelete
  13. hahahaha.. lipas ni pgotor.. mmg perlu di hapuskn ! =)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.