Aiskrim Malaysia

3.5.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

selamat berhujung minggu semua :)

rindukan zaman kanak-kanak dulu..
habis mengaji, keluar dengan sepupu, lepak tepi kedai makan aiskrim Malaysia.
masa tu, tak tahu pun nama dia aiskrim Malaysia. panggil aiskrim aje.

mak zizie pernah jual ais a.k.a air batu. kalau mak rajin, nanti mak buat la aiskrim ni.
10 sen sebatang. tapi, tak sempat nak jual, kitorang adik beradik ni yang mamam dulu. haha.



seronok betul bila dapat jumpa aiskrim ni balik.. rasanya lagi mewah daripada magnum gold.. hehe.
zizie beli daripada budak UTeM. mahal la jugak sebab barang dah naik harga kan.
untuk milo sahaja dah 40 sen sebatang tapi sangat berbaloi coz delivery dan aiskrim dia panjang kot.

borong sampai 15 batang, malam-malam sambil menonton one piece, makan aiskrim..
kalau dah boring sangat, nah kau. dua batang sekali gus.


huih.. sampai berkebas mulut ni tapi best! lega sikit dengan cuaca panas sekarang. hihi.

one piece kita dah sampai episod 512. Teehe :D

You Might Also Like

24 comments

  1. lama gak tak makan eskem Malaysia nih..:D

    ReplyDelete
  2. Hehe, memang sedap ais krim malaysia ni.. Saya suka yang milo. Saya kadang2 makan ais krim ni sampai ke kepala sejuknya..

    ReplyDelete
  3. Nostalgia...heheee... bestnya...

    ReplyDelete
  4. Masa zumal darjah 6 dulu pernah buat aiskrim Malaysia tu, jual kat kawan2. Nostalgia my first bisnes :))

    ReplyDelete
  5. akak paling suka perisa milo :)

    ReplyDelete
  6. Sedapnya ais krim Malaysia!

    ReplyDelete
  7. hihihihi qila sukaaaaaaaaaaaaaaaaa <333333 nyum nyum nak gakkk hihihi

    ReplyDelete
  8. 40 sen sebatang aiskrim tu? hahahaha... boleh tahan.... boleh untung banyak jugak kalau jual tu :D
    Yang warna oren tu, mesti perasa asam boi... betul tak? Feveret saya :D

    btw... salam kenalan ziezie :)

    ReplyDelete
  9. lama gila dah tak makan aiskrim ni kak zizie. dekat sekolah saya dulu,jual RM1. ya Allah,mahalnya.

    ReplyDelete
  10. hihi, yang ini jugak orang carik kan...

    ReplyDelete
  11. Ais krim Malaysia, ais krim legend >.<

    ReplyDelete
  12. ni yg rasa mcm nak buat sendiri ni. haha!

    ReplyDelete
  13. haaa taw xpe. arituh taem balek umah. penuh peti dgn eskrem nih. xsapai setengah hari abes licin dah. kih3

    ReplyDelete
  14. baru jer aku mkn semalm., huhu

    ReplyDelete
  15. akak suka perisa asam limau..erm..terliur la..

    ReplyDelete
  16. Akak suka mkn eskrem nih...nak nak eskrem kacang...sedappp

    ReplyDelete
  17. masa kecik selalu buat ice cream ni.. hihi.. perasa milo dengan nescafe

    ReplyDelete
  18. baru tahu nama aiskrim tu 'aiskrim malaysia'. dulu masa tahun 6 ada jual time ada event kat kampung. hihi

    ReplyDelete
  19. wan suke buat aiskrem ni...sedap...makan masa petang sambil bergolek2 kat pangkin bawah pokok...ahahahaha

    ReplyDelete
  20. lama dah k nrl x pernah jumpa aiskrim ni...

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.