Layang-Layang Lidi

15.5.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

suatu petang...
"weh, jom gi makan malam"
"aku tak makan malam."
"since when?"
"since aku nak berdiet"
"hang nak kuruih tara mana lagi?"
"tara lidi"
"jenuh nak jalan ngan hang satgi, kena tiup angin."
"satgi aku cari tali. kalau angin tiup, hang tarik aku macam layang-layang."

petua perut tidak menggelebeh.



You Might Also Like

26 comments

  1. Petua yang baik... Tapi zumal tak boleh makan tanpa selang-seli dengan air walaupun makan tertib jer tapi mesti tercekik. Hehe dah macam tok pun :)

    ReplyDelete
  2. jadual mkn fae tak lagi teratur huhu

    ReplyDelete
  3. laa akak kan dah kurus. tak yah lah diet lagi kak :P

    ReplyDelete
  4. iqha pun nak diet,,tapi mesti tak jadi sebab kalah bila nampak makanan,,hehe,,so,,iqha just balance kan minum air masak 4 botol (1 liter) setiap hari,,masa sem lepas,,berat iqha turun 2 kg seminggu,,sekarang ni terus tak berdisiplin lagi sebab terlampau sibuk dengan tugasan yg mcm gunung berapi tu,,hikhik..btw,,gudluck ;)

    ReplyDelete
  5. Perkongsian yang baik ni..hehe..rindu bmi zaman sekolah muda remaja..kalau ikut apa yang disunnahkan..insyaAllah..

    ReplyDelete
  6. aturan yg bagus,..tpi lpr mkn jugak..hihihi

    ReplyDelete
  7. Zizie buat apa nak diet lagi? kan dah kurus.

    ReplyDelete
  8. Ikut sunnah adalah yang terbaik. Banyak yang Nabi SAW ajar kita sebenarnya

    ReplyDelete
  9. K nrl kalau boleh nak diet jugak, tapikan bab makan malam tu x boleh skip makan waktu malam lebih2 lagi bila bf Eisya... lapar balik, kena makan jugak walaupun time tu dah tgh malam... huhu :(

    ReplyDelete
  10. ee amalkan minum air after 30 mins tu. but sometimes tak terikut kalau dapat air sedap sedap hahaha

    ReplyDelete
  11. kurus tahap kena tiup angin tu memang tak leh la,hahaha. Alaa..kak zizie kan dah kurus,nini ni betul kena lose weight lagi,kihkih.

    ReplyDelete
  12. jangan suka tido lps makan. haha
    haihh bad habit yg suka buat :P

    ReplyDelete
  13. wan mkn banyak mana pon tak gemuk... #jangan jeles...hihiihihi :P

    ReplyDelete
  14. Mkn berulam air memg prut cpt bncit...seelok minum sebelum mkn atu slps makan

    ReplyDelete
  15. saya langsung tk pernah berdiet sbb family saya cop saya sebagai lidi!! kawan2 pun sama panggil saya lidi, muahaha xD

    ReplyDelete
  16. untuk awet muda jugak tu minum air bbrapa minit lepas makan......^^ nak tambah berat!nak tambah berat!:')

    ReplyDelete
  17. tahu je petua ni.. tp tak boleh nak elak diri dr minum semasa makan.. heheh

    ReplyDelete
  18. petua yang bagus ni...

    thanks ya sudi join segmen nak url blog #4, blog anda telah disenaraikan di http://www.mialiana.com/2014/05/senarai-url-blog-4.html

    ReplyDelete
  19. kak zizie,petua nak gemuk tapi sihat xde ke?yoyo nak ..hikhiksss :).

    ReplyDelete
  20. jgn kurus sgt dptkan berat badan yg ideal..tips minum air tu mmg betul:D

    ReplyDelete
  21. Hmm kalau sudah menggelebeh, apa petua nak kasi ok balik? :D (bukan utk kawe ni adehhh)

    ReplyDelete
  22. Yeap! bagus petua tu, jgn minum air semasa makan. uiks! sederhana cukuplah, lidi sangat pun tak sedap memandang kan kak. hehe

    ReplyDelete
  23. Salam.

    Zie nak diet ke apa dear? Tgk tujuan diet dulu ya :)

    Nak kurus or nak sihat? atau nak dua2? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak jadi model, boleh x lana? Hahaha..

      Delete
  24. semoga zizie kembali kuruih.. pandai noh ckp utaqa.. hehehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.