Sarkastik Cinta

27.5.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

"No love, no friendship, can across the path our destiny without leaving some mark on it forever" -Maria Natasha-

*applause*
akhirnya, zizie berjaya habiskan bahan bacaan ni selama dua bulan. Kitab Terfaktab : Sarkastik Cinta. padahal, tak adalah tebal mana, dalam 268 muka surat aje. hehe.

sesuai dengan tajuknya, Sarkastik Cinta, apa yang dibicarakan semuanya perihal cinta dengan penulisan yang penuh sarkastik. semua yang berkaitan dengan cinta dibincangkan dalam kitab ni. skandal, nak minta putus, nak kahwin dan sebagainya.




amik kau, gigih iols snap. hahaha.
i enjoyed the reading so much, tapi dalam banyak-banyak authors, zizie cuma kenal Khairul Amilin a.k.a MR. K, blogger yang famous tu. haha.

bila baca, rasa macam terkena kat batang hidung sendiri, so rasa macam penulis tu tengah perli kita. sarkastik macam mana sekalipun, para penulis tak sangkalkan everyone wants to be loved, need love and deserved for the love.

satu perkara yang menarik tentang kitab ni, setiap permulaan artikel ada QR Code yang akan lead korang kepada lagu pilihan para penulis.


see the QR code? zizie cuma gunakan QR scanner yang terdapat di wechat sahaja. but, kelemahannya, ada certain lagu dah diremove daripada sumber.

harga buku ni ialah RM 25 dan zizie beli di MPH. so, kalau korang yang tak pernah bercinta, baru nak bercinta, tengah bercinta, baru lepas clash, nak kahwin, dah kahwin, ada skandal dan sebagainya, it is a good book untuk cerminan diri sendiri.

You Might Also Like

14 comments

  1. fuyoo, macam best. tapi payah betul nak habiskan baca buku genre cemni. hihik >.<

    ReplyDelete
  2. mcm kena pegi cari & beli je ni...:D

    ReplyDelete
  3. Nampak macam menarik. Nanti lah nak p beli. Buku yang dah beli pun tak habis baca lagi. Malas betul. Heheh

    ReplyDelete
  4. Zumal pun nak cari la buku nie... Macam best jer :)

    ReplyDelete
  5. kite x habis lagi baca bende ni hahahha.. cinta2 gitu wah!

    ReplyDelete
  6. Weee~ zizie, rajinnye bace buku. Ana tak rajin bace buku tip pnjang berjela2. Haha.. Pemalas abadi memey cenni. :D

    ReplyDelete
  7. wahhh hahaha sekarang ni tak nak bercinta,nak study hard gituu. erhhh hahahaha

    ReplyDelete
  8. wahhh hahaha sekarang ni tak nak bercinta,nak study hard gituu. erhhh hahahaha

    ReplyDelete
  9. ermmm.. tak tau la kenapa buku dan yg sewaktunya dengan ini tak pernah lah masuk dgn jiwa. hmmm

    ReplyDelete
  10. Mcm best je zizie. Nak try beli lah. Nak baca. Cinta tuuu.. Hee :D

    ReplyDelete
  11. perh! macam nak kene cari je, tambah tambah lagi bila feeling nak bercinta, kikiki :P

    ReplyDelete
  12. menarik la buku nie.. haishh rasa nak beli je..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.