Sponsored Dinner at Qasreena Cafe

6.5.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

omnomnomnom.. kita makan lagi.. weeehu~



my lovely friend si ain ni, entah kenapa since kelas pagi tadi duk mengidam nak makan kat Qasreena Cafe.
"zizie, jom makan kat Qasreena. kita dah lama tak makan kat situ. jom. kita belanja!".
belanja tu merupakan perkataan keramat yang semua orang idamkan dan duit di dalam purse masih lagi selamat. hahaha.

so, here are our menu : 


Mee Beracun
Siapa yang suka makan makanan pedas, patut cuba mee beracun. Korang takkan rasa pedasnya buat korang pedih perut tetapi cukup aje pedasnya buat mulut korang rasa terbakar. Yang pasti, takkan mati. beracun dia pun cuma buat korang asyik keluar angin (ayat kasi sopan sebab entri pasal makanan) dan melepaskan hajat je. sudah. hahahaha.


Nasi Goreng Colosseum
Nampak kan macam mana dorang susun daging black pepper tu atas nasi tu. sebab tu nama dia Colosseum. Daging dia sangat empuk dan sedap. Ini favorite Cik Ain kita tu.


Chicken Chop dan Nasi Butter
This is mine. Bagi zizie, rasanya so-so sahaja. Mungkin kerana tak mengikut selera anak tekak. Tetapi, boleh tahan sedapnya. Habis licin jugak zizie makan. hehe. Almaklumlah satu hari tak makan.


Nescafe Ice, Lychee Ice, Soda
Terpegun pulak tengok soda si Ain ni. dah macam iceberg pun ada. Masa tengah menunggu makanan, ada minuman Chocolate Volcano. syok tengok bartender tu bawak dengan apinya sekali. hoho.



Thank you Ain coz belanja kitorang. kenyang kitorang malam ni. hihi.
The most recommended food is Mee beracun a.k.a poisonous noodles. sengat dia semacam.
so, kalau korang nak try, pergilah ke Qasreena Cafe yang terletak di Taman Puncak, Bukit Katil, Melaka. berbaloi-baloi!

Teehe :D

You Might Also Like

24 comments

  1. Melka...i like..nmpk sedap ja mknan..dah la lpaq ni.hehe

    ReplyDelete
  2. Amboi sodapnya dorang makan. Hehe :)

    ReplyDelete
  3. Nasi goreng tu nampak sedap sangat. Teringin pula nak makan.

    ReplyDelete
  4. baru nk tanya kat mane...sekali tengok melaka...

    pst balik...hehee... ribena...

    ReplyDelete
  5. perghhh..ayaq soda dgn nasi goreng colosseum tu mengancam laaaa

    ReplyDelete
  6. Wah3. Bestnya makan. Haaa dah lama tak ke Melaka :3

    ReplyDelete
  7. heeeee dapnyaaaaa nak gakkk <3333333 hihihihi

    ReplyDelete
  8. ambes dah laptop ni wawa jilat! HAHA

    ReplyDelete
  9. tempat tak besh pon klau org belanja jadik besh kan..kan?? hehe

    ReplyDelete
  10. lovelywa, tempat tu best. dah dua kali saya pergi ke situ..

    ReplyDelete
  11. mee beracun tu nampak yummy!

    ReplyDelete
  12. kak zizie my sistaa in the house, pft over kan. hahaha mee beracun , meleleh air liuq ceq nengoknyaaa. sedapnyaaa. adda minat makanan pedas tahap tak hingat. tehehehe

    ReplyDelete
  13. Rezeki zizie..ermm akak tengok soda tu..terliur la pulak..adoii..moga rezeki kawan zizie bertambah murah..amin..dan tempiasnya dapat sama dirasai.,

    ReplyDelete
  14. mee beracun kak? takut pulak nak makan. hahaha. nampak sedap je air soda tu . >.< perrgghh

    ReplyDelete
  15. Perghh, chicken chop dgn nasi butter tu nampak sedap gilerr. Hahaha~

    ReplyDelete
  16. sedapnya g jalan2 carik makan,., hahahha

    ReplyDelete
  17. perghh nama dia..mengancam sungguh... tapi dah macam terasa terbakar lidah... teringin nya nak try... kat bukit katil? kat JPN ker?

    ReplyDelete
  18. mahal tak zieee?? kat area mane ekk? boleh try ni nanti...tak penah tau pulak ada cafe ni...

    ReplyDelete
  19. waaaa sedap semuaanyaa makanan tu :D

    ReplyDelete
  20. wah menyelerakan (drooling) huhu

    ReplyDelete
  21. nampak makanan2 tu semuanya menyelerakan... tapi yg mee beracun tu, takut plak dgrnya... ;D

    ReplyDelete
  22. menyelerakan tengok mknn2 tu tgh2 malam mcm ni . hehe . =)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.