Tutorial : Simple Menu Tab

18.5.14

pertanyaan daripada inda lastari


1. Pergi ke dashboard dan klik pada layout. Tekan Add a Gadget dan pilih HTML/Javascript
2. Copy dan paste code di bawah ke dalam ruangan HTML/Javascript.

<style>
.nav
{ font: 12px Trebuchet MS;
background: #0095FF;
border: 0px dashed #fff;
padding: 3px; -webkit-transition: 0.5s;
}
.nav:hover
{ color: #000; background: #00DEFF;
-webkit-transition: 0.5s;
}
.nav:link{
color: #000;
}
.nav:visited{
color: #000;
}
</style> <center><div style="padding: 3px;">
<a class="nav" href="LINK">TAJUK</a>
<a class="nav" href="LINK">TAJUK</a>
<a class="nav" href="LINK">TAJUK</a>
</div></center>
saiz dan jenis font
warna background
warna tulisan
link page URL
tajuk page

3. biarkan title dalam keadaan kosong dan klik save.

You Might Also Like

10 comments

  1. wah baru tahu camne nak buat,,useful information ni :)

    ReplyDelete
  2. woahh..sangat2 berguna untuk org mcm saya..hihih..thank you untuk tuto ne..will try this out !!

    ReplyDelete
  3. IlinsyaAllah ilmu berguna ni..ilmu yang ada bila dikongsi..insyaAllah manfaatnya kembali pada kita semula..

    ReplyDelete
  4. akak boleh jadi tutor lepas ni hehehe =D

    ReplyDelete
  5. rajin buat tuto..

    husna singgah dari blog kak mia..:)

    ReplyDelete
  6. as salam. dah lama sy cari tutorial sebegini. thanks!

    ReplyDelete
  7. Info yg sangat berguna... Thanks...

    ReplyDelete
  8. Err pakai page widget boleh jugak kan?

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.