#2 : Obsession

2.6.14
Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!



zizie bukan jenis mudah obses sesuatu perkara. dalam Islam pun, kita disarankan agar  bersederhana.
tapi, kalau bab makan, nyum nyum nyum. hehehe.

udang galah hasil tangkapan abah.

I love seafood so much. lebih lebih lagi, kalau ada udang. huih, tak angkat kepala la.

sushi feast at Sakae Sushi
sushi. pergh. tekak jepun kau. hahaha. kalau dah kempunan, sushi jusco pun jadi la. hehe.

ayam percik buatan mak
kalau abah beli ayam sampai dua ekor, memang mulut ni laju je request, "mak, buat ayam percik".
pastu, gigih la zizie dengan mak memercikkan ayam-ayam tersebut.

last but no least, ulam-ulaman. kepada para remaja, rajin-rajinlah makan ulam. mulut asyik mengadu nak awet muda, amik collagen itu ini. ulam-ulaman ni bagus tau uolls, untuk kulit kite. tengok iolls, awet muda kau. hahaha. kalau dapat cicah ngan sambal nyior, sedak nye...

korang maybe obses dengan benda lain, kisah kita tak sama. Teehe :D

You Might Also Like

18 comments

  1. Peh akak makan ulammmmm? Mak ai. Awet muda gituw :D

    ReplyDelete
  2. Obses makan? Hihi.. Sib baik badan Zizie tak naik2 kan.. :D ana xtau nak obses ape. Pikir jap

    ReplyDelete
  3. Eizz pun suka udang jugak,yay :D
    Eizz biasa obses kejap2 je. Ikut musim. Eh colour biru tak obses ke ? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak xde la obses ngn biru.. cukup suka je.. hihi..

      Delete
  4. Hahaha lain lah kita. Nad pulak jenis tekak takleh nak terima sushi ni

    ReplyDelete
  5. su obses dgn ayam kot..bkn ayam hidup tapi ayam makan ye..sbb masa study dulu menu pilihan hari2 semua berasaskan ayam..ye..hahaa

    ReplyDelete
  6. Ya Allah! Apa ni, Zizie? Tak aci tahu upload gambar makanan sedap macam ni. Mana nak cari :(

    Dah lama teringin nak makan ayam percik. Sob sob sob.

    ReplyDelete
  7. Kalau zumal, obses gila kalau pergi tempat2 menarik dan happening ;)

    ReplyDelete
  8. suka ulam ye zizie.. patut la natural je muke..huhu.. anis suke sikit2 je ulam nie..heee

    ReplyDelete
  9. yeayy kite pun suka seafood dari kecik lagi cause my mom selalu gak masak udang & ketam. heee

    ReplyDelete
  10. Makaih, udang tu besarnya. Terliur tengok. Nak jugak!

    ReplyDelete
  11. Perghhh, tengok udang tu buat tak tahan tu... suka makan udang... sushi tekak ni x berapa sangat...

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.