#7 : Gelang Mutiara

7.6.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

The different between me and other girls is I don't have much jewelries. Zizie cuma ada satu ni je.



A gift from my only brother. Abang zizie ditugaskan ke Lahad Datu tahun lepas, jadi alang-alang ada kat sana, kami adik beradik perempuan termasuk mak dapat hadiah berasaskan mutiara. Palsu pun jadila. Hahaha.

As you can see, ada sebijik dah tercabut. Kesian dia dapat tuan yang ganas. Dahlah palsu, kena dera lak tu. So, terus simpan dalam peti harta karun sebelum biji biji yang lain gugur jugak. Precious kot!

Lama tak jumpa brother ni. Sejak dah kahwin, reti bahasa sikit nak jaga hati adik perempuan dia ni. Kalau tak, asyik cari pasal aje dia ni. Betul la orang cakap, lelaki ni dia automatically matured once dia diberikan tanggungjawab seperti perkahwinan.
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

17 comments

  1. simpan jd harta karun.....itulh lelaki kan..hihihihi..:DD

    ReplyDelete
  2. Hahaha.. saye pun jenis yang tak berhias.. Boleh tahan ganas jugak la.. hahaha selalu kena marah sebab rosakkan baju xD

    ReplyDelete
  3. cantiknya. dulu pun mak pernah belikan saya gelang mutiara dri pesta kraf tpi dh putus, hahaha. mutira tu simpan dlm bekas jelah :p

    ReplyDelete
  4. dulu ada satu set gelang mutiara yg dibeli oleh bapa tapi sampai sekarang tak pernah guna kecuali time raya je -.- haha

    ReplyDelete
  5. Cantik gelang mutiara tu zie..kadangkala nampak kasar luaran tapi ingatannya itu boleh buat kita rasa dihargai dan diingati..

    ReplyDelete
  6. Hehe, saya pun jenis tak ada sangat barang2 kemas ni. Saya tak suka sebab rimas. Mak selalu bebel suruhlah kita minta satu dua barang kemas tapi tetap tak nak. Dulu kalau pakai subang pun, nanti tak lama tanggal lah..

    ReplyDelete
  7. Saya lagilah. Memang takde jewelries langsung >_<

    ReplyDelete
  8. Haha..lelaki akn paham perempuan bila dia dah berkahwin. ^_^ ana pun ade gelang camtu. Tak pakai pun. Simpan dalam kotak je.

    ReplyDelete
  9. cantiknya dulu bapak sedara saya pun ada jugak belikan gelang dari sana jugak mutiara asli tp gelang tu dh putus

    ReplyDelete
  10. Izz pun tak suka pakai gelang2 ke apa. Tapi suka beli and kumpul. Pakai hari2 yang tertentu je. Hahaha.

    ReplyDelete
  11. Adehh kat Sabah banyak giler ni... Jalan sana sini ada jer jumpa org jual he he... Rambang mata dibuatnya (orang semenanjung lah :D ) . My sis selalu jugak order bila dkt2 raya. Ya lah, tumpang kargo kami time balik kampung.

    ReplyDelete
  12. Samalah, tak suka sangat pakai gelang ni. Jam suka lah. hehe :)

    ReplyDelete
  13. #visitmyig ada jual pelbagai jenis perhiasan mutiara sabah... hehehee... zizie ne sama ngan adik kak boo... xbyk sgt jewellery ne

    ReplyDelete
  14. oo..ni ke gelang pi bli..xbad la..angah dpt brooch...ala ltkla blk mutiara tu syg simpan jea...:)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.