#8 : Pet Peeves

8.6.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Ini yang seronoknya buat Blog Challenge sebab kita menjumpai perkataan-perkataan baru. Pet peeves tak ada kena mengena dengan sebarang haiwan peliharaan yang ada di atas muka bumi ini. Setelah di google, pet peeves bermaksud something that make you feels annoyed. So, jom kita tengok jika kita, saya dan awak, penulis dan pembaca mempunyai persamaan. Hehe.

ini bukan pet peeves.


1. Cat's poo

Now the cats are my enemies. Dua hari lepas, zizie halau seekor kucing yang tengah lek-lek wat peace atas kasut kitorang. Tup tup, dia melaburkan tahinya depan rumah zizie. Asbestos punya kucing!

2. Don't touch my things!

Zizie jenis tak kisah pun kalau nak guna barang zizie, tapi pandai-pandailah pulangkan atau kembalikan ke tempat asal. Cuma bab barangan kesayangan, sangatlah kedekut. Pegang kejap je! Tak boleh lama-lama!

3. Smoker

Asap ni asalnya makanan jin, tapi ada (ramai) pulak manusia yang suka makanan jin ni. lepas tu, nak jinkan manusia yang lain dengan terhidu bau asap rokok dia. aduiiii! tak tahu ke orang yang terhidu ni lebih berisiko tinggi untuk mendapat kesan buruk daripada perokok. tak caya, pi la google. adik ceq pun tahu pasal ni.

4. Bahan

Ini tak ada kena mengena dengan mana-mana materials atau pun ingredients. Bab bahan orang ni memang seronok, tapi berpada-pada. Kekadang dengan orang yang tak ada kena mengena dengan korang pun, kena bahan. apakah? jangan nanti tetiba aktiviti membahan tu, dah jadi aktiviti mengumpat.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

10 comments

  1. tapi kucing tu sangat comel :)

    ReplyDelete
  2. shi tak tau laah if there is something like dat XDD

    ReplyDelete
  3. kita pun tak suka kalau orang sentuh barang yang kita sayang. :)

    ReplyDelete
  4. yes dont touch my things especially adik kite yg suka sgt nak guna barang kite -.-

    ReplyDelete
  5. Rasanya kita banyak persamaan. Hahaha. Izz pun tak suka kucing. Sebab kucing pernah gigit kaki i. Sobs sobs. Fobia kot. Keh2.

    ReplyDelete
  6. Bab rokok..asap rokok..owh memang sangat menyesakkan..dan lebih menyedihkan bila di cafateria pun sakan merokok sedangkan meja makan sangat dekat satu sama lain..ramai sedang makan..ibu mengandung..kanak kanak..betulkan hati..cantikkan akhlak..

    ReplyDelete
  7. Saya pun tak berapa suka smoker sangat.

    ReplyDelete
  8. Kucen tu boikot Zizie. Haha. Tu yang boleh berak depan uma tu.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.