5 STARS!

21.8.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Rasanya, dah lama tak update survey di Nuffnang. Almaklumlah, orang sibuk berpraktikal. hehe. Terkejut pulak bila bukak Nuffnang, jadi macam ni..


Large Rec - iklan di bawah post
Leaderboard - iklan di atas header
Skyscraper - iklan di sidebar

apa maksud bintang-bintang pada iklan tu?


dan zizie perasan, ads yang banyak bintangnya, kerap kali keluar iklan daripada yang kurang bintang.

perlu ke letak ketiga-tiga jenis ads?

ini  terpulang kepada individu. lagi banyak, lagi bagus kerana tak semua iklan keluar pada ketiga-tiga ads dalam waktu yang sama. jadi, letak ketiga-tiganya memberi lebih banyak manfaat.

itu sahaja daripada zizie. hehe. bye~

You Might Also Like

22 comments

  1. ohh patot la ade yg kuar iklan ade yg tak.. baru mengerti deh..hihi

    ReplyDelete
  2. wow.. tahniah.. akak pon dh lma x cek bintang tu

    ReplyDelete
  3. Huyoo..5 bintang. Full lak tuh. :D

    ReplyDelete
  4. wah bestnya semua 5 bintang dapat :)

    ReplyDelete
  5. tahniah2..

    nadyya kat bahagian leaderboard je dapat 4bintang yg lain dapat 5bintang.. ishhhh ><

    ReplyDelete
  6. betul2..lagi banyak bintang makin kerap ads keluar..tahniah ye/..

    ReplyDelete
  7. dulu saya penuh semua... tapi sekarang saya tinggal 1 je hahahaha pasaipa taktau

    ReplyDelete
  8. peahhhh kak gg.... penuhhh 5 star tu... haha... wan punya yang large rec tu 4 bintang tak penah nak penuhhh.... org jarang scroll bawah mungkin T_T

    ReplyDelete
  9. Wah, tahniah Zizie. Zumal belum banyak bintang lagi. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah..moga menjadi inspirasi pada yang lain..amin..

    ReplyDelete
  11. Izz paling banyak 3 bintang je. Hahaha. Dah letak 3 ads kat blog tapi yang keluar 2 je. Taktau la pasaipa.

    ReplyDelete
  12. aku pun nk tengok la bape aku punye rate

    ReplyDelete
  13. erhh kite tak tahu pun pasal benda alah ni kak. hahaha

    ReplyDelete
  14. weh macamana nak buat dapat 5 bintang nie.. saya dapat 2 bintang je kot hahahaa... btway, haritu ada tanya nuffnang pasal bintang nie, nie jawapan dia


    The stars given at your ads are merely indicators of how many people that have been clicking on that particular ad. The higher the CTR (click through ratio) the more stars you will get for that ad. Basically, there is nothing to worry as the stars are just there as an indicator as to how your blog is performing, that's all and it definitely will not affect your earning.

    ReplyDelete
  15. fuiyoh ! fuiyoh! full bintang semua tu zizie !

    "nora bagi 4 bintang!" hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.