Suka Sadis Di Hari Raya

1.8.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!
Dan Selamat Hari Raya Aidilfitri.

Meriah tak raya korang kali ni? Raya tahun ini, zizie rasa biasa-biasa sahaja sebab dua tunggak utama, Along dan Angah tak dapat balik beraya kerana hal-hal yang tak dapat dielakkan. Untuk entri kali ini, zizie sajikan peristiwa raya zizie.

1 Syawal

Untuk raya pertama, zizie dan family cuma berjalan ke rumah saudara-mara yang berada di sekitar kampung sahaja.


Nasib baiklah abang beraya di sini pada hari raya pertama. Kalau tak, memang rasa kosong! Baju raya my niece, Dhiya Humaira, mak zizie yang jahitkan.




Pagi raya, mampu bergambar dengan siapa yang ada. Mana taknya, ada yang kat dapur lagi la, tengah mandi lagi la. Macam-macam!

2 Syawal

Totally empty! Abang dah kena masuk bertugas. So, kitorang ni macam lumpuh nak berjalan jauh-jauh. Al-maklumlah, abah zizie ni lemah semangat sikit nak drive dengan jalan yang jam. Co-pilot pulak sakan beraya di rumah kawan-kawan. Silalah baca luahan hati zizie dan adik.


3 Syawal

Raya ketiga, rasa terisi la jugak.


Taraa! Zack in the house. Makasih la datang rumah! Kat tempat kerja suka bergambar, sampai ke rumah aku kau bawak habit tu ye zack! Hahaha.



Belah petangnya pulak, berjalan ke Bukit Payung. Disebabkan excited tengok bendang, nah kau kitorang gila-gila kat situ. Rasanya, lembu ngan bangau dah kesiankan kitorang yang jakun tak pernah datang bendang. Hahaha.



kami bertiga belum berpunya lagi! hahaha!

You Might Also Like

16 comments

  1. sedih nya.
    xpe2 tetap dpt braya jgak kn?hihi

    selamat hari raya awak :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan selamat hari raya dik..maaf zahir batin..kosong-kosong..

    ReplyDelete
  3. Alala..oke la tu zizie. Ana lagi sadis. Raya keempat baru beraya. Raya pertama sampai raya ketiga raya depan tv jek. Sedih jugak. Btw nak ucap, selamat hari raya zizie. ^__^

    ReplyDelete
  4. siannya dia :)tapi seronok jugak dapat beraya tu :) salam lebaran awak :)

    ReplyDelete
  5. kalau xcukup org mwsti rasa xbest kan,,hoho

    ReplyDelete
  6. Muka adik-beradik sama je. Raya saya pun hambar sahaja. Kena kerja

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Aidilfitri Zizie.... Zumal pun raya macam tak raya jew. Sunyi jew rumah nie...

    ReplyDelete
  8. wahhhh meriah berganmbar :D hahha

    ReplyDelete
  9. meriah raya bergambar....hihiihi slamat hari raya zizie....:D

    ReplyDelete
  10. raya saya pon x berapa bes jugak.ade yg buat hal mlm raya sobss sobss T_____T tapi buat2 raya juge lah..

    sipbek dpt g bendang & dpt gak gila2 begambar kat situ kan. terubat la sikit ye dak hehe

    slmt hari raya zizie !

    ReplyDelete
  11. happy family :) selamat hari raya kak :*

    ReplyDelete
  12. ala..sedihnya..sama la..raya pertama tgk tv ja..huhuhu...lps tu raya kedua demam.. hahaha..btw selamat hari raya maaf zahir dan batin

    jemput singgah ke blog nur pulak ye. http://nurmukkaromah.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  13. selamat hari raya zizie. meriahnya raya zizie..

    ReplyDelete
  14. hehe...sempat lagi promote yee...

    ReplyDelete
  15. Raya Arol tahun nie lebih kurang sama macam tahun-tahun yang lalu, meriah sebab dapat berkumpul satu keluarga. Excitednya jumpa bendang! :D

    Selamat Hari Raya Aidilfitri, Zizie! :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.