Oit Senior! Oit!

9.9.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Dah masuk hari kedua bergelar sebagai final year student. tudia, rasa macam tak percaya pun ada, rasa macam dah tua pun ada. hahaha. kelmarin, hari pertama, rasa sangat kelakar. ada ke patut zizie dilayan bagaikan first year student yang baru masuk. haha.

selfie sementara take 5.
bermula dengan peristiwa dalam bas, ada dua orang junior yang tersalah naik bas. dorang tanya la zizie nak ke mana dan zizie jawab nak ke fakulti zizie. bila bas berhenti depan fakulti zizie, kemain dorang cepat-cepat bagitahu itu fakulti zizie. hahaha. almaklum lah, seniors semua ada transport sendiri tapi zizie aje yang terkedek-kedek naik bas.

next, masa kat dalam masjid. masa tengah tunggu giliran telekung. ada yang nak minta bantuan tengokkan beg. "adik, tolong tengokkan beg boleh?" adik?? hehehehe. memang kembang sekejap la. terasa awet muda di situ.

bila cerita kat kawan zizie, semua nak tarik buat muka jealous.. eleh, dengki la tu. hahaha. junior ke, senior ke, dah tak ambil peduli dah. masing-masing dah besar. yang muda pandai-pandai la hormat yang lebih tua kan.



muka ni tak nampak umur 20-an ke? masih muka umur belasan tahun ke? hahaha.

You Might Also Like

17 comments

  1. Haha. Syok kan bila junior panggil kita adik. Untungla :p

    Btw, Selamat belajar tau :)

    ReplyDelete
  2. Zizie memang nampak can junior2 kot. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  3. Bagus,,,belajar dan terus belajar Sis..
    Semoga cemerlang k

    ReplyDelete
  4. Awet muda betul muka zizie ni. Untungnyaa. hehe

    ReplyDelete
  5. bagi akak yang dah tua ni Zizie memang nampak muda je..macam 19 tahun..sebenarnya akak memang inagt zizie umur 19 pun..hahah..tak ye??

    ReplyDelete
  6. ahaha.. lawaklah zizie... :D

    Misaki masa dip pun suka naik bas yg diaorang sediakan sbb senang and tayah habis duit minyak bagai XDD

    seronok sgt org panggil die adik kekeke.. :D

    zizie nampak muda tu sebab :D ahaha.. kalau Misaki agaknya, kena akak dah :3

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum,

    Salam perkenalan...

    Sis baca current entry Zizie terasa lega bila dah masuk final year kan.. Sis pun terasa kelegaan itu.. hehehe Tapi berdebar2 jugak kan sebab last semester ni lah penentu segalanya..

    Anyway, sis doakan semoga Zizie berjaya dan success dalam apa jua bidang yang diceburi.. All the best tu you.. ^_^

    Bye..

    ReplyDelete
  8. Adik? Hemm..ade kemusykilan di situ. Haha. Ana rase diorang saje nak sedapkan hati zizie kott. Miahahaa XD

    ReplyDelete
  9. mgkn sbb nampak macam innocent sangat kot..hahaha

    ReplyDelete
  10. Untunglah muka awet muda. hihihi. dah jadi senior pun still kena panggil adik. hee.

    ReplyDelete
  11. hahahahahahaha biasa la bila junior pggl kite adik memang terasa kembang giloss2...penah lalui. kehkeh

    junior penah ckp "kak nad nihh macam umo kite la.. awet muda.. masa mula kenal kak nad.. igt sama umo"hahahahah

    ReplyDelete
  12. selalu gak kena dulu.. tak boleh blah yg perangai kerek ngan kita sebab ingat sama2 junior.. adoi.. haha

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah,, orang panggil adik tu pun rezeki..doa,, hehe,, yg penting final sem ni,, fokus betul betul..

    ReplyDelete
  14. ppppergggghhhhhh..akak pakai susuk ke org nampak lebih muda nih?hahahahahahahahahaha :D

    ReplyDelete
  15. untung akak tahu tak. adik pun adik lah. janji nampak muda kan kak? hahaha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.