Top 10 Finisher in Eco Run 2014.

29.9.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Holla Monday blues gittew. hehe. It's okay, zizie tak nak tahu pun monday blues engkorang. Hujung minggu baru-baru ni korang buat apa ea? Minggu lepas, my university, UTeM mengadakan pesta konvo. congratulation kepada seniors dan adik-adik bekas diploma yang dah grad. insyaAllah, kalau tiada aral melintang, giliran zizie la pulak pada tahun hadapan. Amin.

kat pesta konvo, macam biasalah pelbagai acara diadakan. pada hari sabtu lepas, asalnya zizie nak lunch aje di sana sebab perut dah berkeroncong. suddenly, terserempak dengan member zizie yang jadi crew untuk acara Eco Run anjuran daripada pusat sukan. zizie takde pun terfikir nak masuk sebab baru sihat daripada demam denggi.

bila menjadi orang yang cepat tumpas dengan godaan, secara tak langsung zizie join race ni. pagi-pagi Ahad tu dah tercangak kat pesta konvo. bila difikirkan masa tu, "apa aku buat kat sini di pagi hujung minggu?!". zizie joined acara Women Open, and weolls (girl) kena lari sejauh 6km.


inilah penghasutnya! haha.
bila tengok para peserta Women Open terdiri daripada akak-akak Malakoff, rasa gerun la pulak. tengok kaki dorang cukuplah. nampak tough! FYI, zizie ni dah setahun dah tak bersukan. harapkan semester lepas pergi berenang dua tiga kali sahaja.


masa tengah berlari tu, tetiba ada brader yang berlari kat belakang menegur, "Wah! ada James Bond!" hahaha.. nombor cantik bhai.. bila zizie potong dia, boleh pulak dia cakap, "perisik rupanya dia ni". kihkihkih.

Alhamdulillah, zizie berjaya habiskan 6km tu even masa catatan ialah satu jam. Luckily, tersenarai as a top 10 finisher.


dah lama rasanya tak menggantung medal kat leher ni. hehehe. zizie dapat no 9 dan dapat membawa pulang sijil dan medal. tetiba teringatkan zaman sekolah dulu. tapi dulu 3km pun zizie tak larat. biasanya zizie masuk 800 m aje.


thank you shiha & ayu yang support guwa. mentang-mentang korang crew kan.. takpe. takpe.

rasanya, zizie dah kena start workout balik. stamina bukan dah setakat flat. nan hado haa.. nak lagi best, kena ada peneman untuk workout bersama-sama kan. mana best workout sorang-sorang. hehe.

sekarang tengah sengsara sakit kaki. seksa rasanya lebih-lebih lagi bila nak turun tangga. otot terkejut la kononnya, padahal guwa yang tak buat cooling down semalam. hehe. sabar jela dengan nasib badan.

You Might Also Like

17 comments

  1. Tuah nombor james bond nih.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Wah, baru baik demam dah boleh lari 6km yer Zizie... Top 10 lak tu. Kalau zumal top 10 dari belakang la jawabnya ^_*

    ReplyDelete
  3. wahhhh... 10 terbaik tu...tahniahhhhh!!! walaupun bru baik dr demam denggi tapi brjaya dptkan medal....

    ReplyDelete
  4. nie pon dh bagus zizie.. terbaik la.. anis memang xmampu..hahah

    ReplyDelete
  5. tahniah zizie..kwn ajk join jgak aritu.. tp malas la plak nak berlari..hehe

    ReplyDelete
  6. Tahniah ya. Kira fit jugalah Zizie ni. Saya memang tak fit langsung :(

    ReplyDelete
  7. wahhhhh james bond berjaya jadi 10 top finisher ! tahniah3 ! hehe

    hurmm tu la kalo workout sorang2 mane best hehe

    pstt..ana tukar url baru:
    ana-mizu.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. james bond masuk top 10. tahniahh~

    ReplyDelete
  9. amboi..hebat jugak dia pun..semangat oo7 la tu..heheh

    ReplyDelete
  10. Wah!!! Alhamdulillah...
    Tahniah dik..
    Kalau akak, lama dah semput tuw...;-)
    keep it up...!!!

    ReplyDelete
  11. Tahniah akak kerana berjaya melarikan diri...

    \(^o^)/

    ReplyDelete
  12. wah..akak kalau lari2 ni memang surrender awal2 lagi...xda bakat....:)
    Apapun tahniah

    ReplyDelete
  13. Brother tu saja kacau..klu xcomfirm zizie dah no 7 sama dgn no..hahaha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.