Asam Pedas Claypot Restoran Kota Laksamana

21.10.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

melaka dan asam pedas memang tak dapat dipisahkan. huish, asam pedas orang luar, lain tau dengan asam pedas orang melaka. sebelum ni, zizie pernah makan asam pedas di :

  1. Hajah Mona
  2. UTC
Kali ini, zizie makan di Asam Pedas Claypot



ketiga-tiga tempat yang zizie pergi ni, semua sepesen aje, ada nasi putih+sambal belacan+telur asin. lainnya di sini, seperti nama restorannya, asam pedas di sini di hidang di dalam claypot. malam tu, zizie order asam pedas tetel.


tetel tu apa? tetel ialah bahagian daging yang lembut bercampur urat dan lemak. macam kawan zizie ni, dia cakap kalau makan asam pedas, lebih baik makan asam pedas tetel. kalau ikan, dah selalu sangat dah. tetel rare katanya.


isi tetel dia banyak sangat. zizie tak dapat nak habiskan tau. siapa dah lapau sangat, boleh minta nasi lebih la kalau nak habiskan tetel tu.


sedapnya, hanya tekak zizie yang dapat ungkapkan. ehehe. sedap. kedai asam pedas claypot ni memang selalu fullhouse lebih-lebih lagi kalau malam minggu, padahal dia punya susunan meja makanan tak payah cakap la sepanjang mana. isk isk isk. faham-fahamlah sendiri kenapa ramai orang kan.

kalau korang datang ke melaka dan nak cuba asam pedas claypot, di sini la tempat yang sesuai.

You Might Also Like

27 comments

  1. Akak pun tak pernah makan asam pedas tetel.nak masak dia bg lembut tu cemana ye.bukan dia liat ke..

    ReplyDelete
  2. Asam pedas melaka sedap..asam pedas muo pun sedap..asam pedas mak mertua pun sedap..asam pedas masak sendiri pun kadangkala sedap n paling terbaik...sebab boleh makan ulang2 ikut sukahati..a..:p..asam pedas memang lejen.

    ReplyDelete
  3. dah lama teringin nak makan asam pedas melaka. sabtu ni insya allah akan cuti-2 malaysia ke sana. tq utk info.

    ReplyDelete
  4. org melaka memang suke masak asam pedas tetel zizie.. sedap..kalau letak lada hitam.. fuhh kluaq ayaq hidung bile makan.. huhu :)

    ReplyDelete
  5. alahai zizie, saja je kan nak kasi aku terliuq. haha. favourite gile ni dengan asam pedas. kang ko belanja aku la ye kalo aku sesat kat melaka. hehe

    ReplyDelete
  6. akak tanya tentang garis biru, ;)

    ReplyDelete
  7. Misaki tak suka makan asam pedas.. tak makan lah kiranya.. tapi tangok gambow2 dekat atas tuh buat perut berkeroncong.. ahaha..

    tengok Zizie punya makan tak ingat dunia dah.. hehe XD

    ReplyDelete
  8. Asam pedas ni favourite ayah saya :D

    ReplyDelete
  9. Adui bc entry ni malam2,mengelegak perut ni..lapar tgk..haha..btw kita follow blog ni ye..slmt bkenalan..

    ReplyDelete
  10. wah sedap.. sy suka gila benda pedas. but tak suka makan nasi malam- malam. mcm x selera

    ReplyDelete
  11. haish dah lama x pekena asam pedas melaka ni... last pekena pun 2 tahun lepas... marveles lah

    ReplyDelete
  12. pena mkn asam pedas tetel bole la tp kite nih xminat sgt asam pedas..huhuh

    ReplyDelete
  13. laaaa rupanyaa blog nih mmg da xletak cbox ye? igtkn sbb line sni..hehehe nape da xletak cbox? da xleh borak2 :p

    ReplyDelete
  14. macih datang melawat blog kite :)

    pnah makan asam pedas mak kawan buatkan haha..best sbb makcik adjust kepedasan ikut selera kita yg x berapa boleh mkn pedas sangat ni..

    ReplyDelete
  15. sedap nye asam pedas tetel, asam pedas faveret qila. :)

    ReplyDelete
  16. ok tengok dari gaya akak nganga tu dah tau dahhhh sedap. hahaaha

    ReplyDelete
  17. cik abg sy tu hantu jugak dgn asam pedas.. nanti nk bgtau dia lah, dia pun selalu jgak outstation g melaka.. hehe

    ReplyDelete
  18. Ana pernah makan asam pedas tetel nih. Huhu. Sedap tak terkata. Tapi port zizie ni macam best. Next time, Ana ke melaka, ana contact zizie je la tanye lokasi. Hehe.

    ReplyDelete
  19. lapar pula bila nampak asam pedas tetel tu. saya tak pernah lagi rasa asam pedas tetal.

    ReplyDelete
  20. makan kat kota laksamana.
    fuhh sedapkah?
    kita org melaka pun tak penah makan =.=

    ReplyDelete
  21. terliurnye..mcm2 jenis asam pedas..ratah je pun sedap ni..hehe

    www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. sama ada saya kurang makan asam pedas atau saya tak pandai masak asam pedas, inilah kali pertama saya dengar pasal tetel.. but the way cik zizie describe about it, memang nampak sangat sedap.. maybe next time berkunjung ke sini boleh cuba.. ^^

    ReplyDelete
  23. kita suka makan asam pedas tp yg kuahnya pekat,mcm kat entri lama zizie tu.. yg cair2 mak kita buat tak bearpa suka..ahahaha.. mohon belanja sepinggan dua !

    ReplyDelete
  24. saya duduk melaka tapi tak pernah pergi tempat ni.. hihi.. mcm best jek..
    p/s: done follow. sudi2kan la follow balik ye ;)
    http://momofprecious.blogspot.com/

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.