Welcome to the World, Ilma

28.10.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

kisah tragis dua tahun yang lalu [link], tak pernah luput dari ingatan zizie. walaupun ianya tidak berlaku kepada zizie, tetapi ianya masih terkesan di hati zizie. bila teringatkan arwah, mesti zizie rasa sebak aje.

Alhamdulillah, rezeki Allah itu senantiasa ada walau dalam apa jua bentuk. nikmat atau musibah. Tahniah kepada angah zizie sebab selamat melahirkan sorang puteri seberat 3.46 kg pada malam semalam.

abang ipar zizie call zizie semasa zizie tengah test. habis test, terus tengok gambar baby. Ya Allah, subhanallah.. comelnya! dengan pipi yang bambam, plus pipi yang merah, rambut yang lebat, kulit yang putih, buat zizie rasa nak terbang ke Perak sekarang juga! malangnya, zizie sendiri busy dengan study. minggu ni sahaja, memang tak berkesempatan la nak memanjakan diri dengan blog.

maaflah. zizie tak boleh nak upload gambar baby yang tengah dalam pantang. almaklumlah, takut terkena panahan mata orang. cousin zizie kata, hidung si baby macam zizie. nampak sangat angah ni rindukan zizie masa tengah pregnant-kan ilma. hehe.


lepas tu, zizie terus terkenangkan arwah Haris. kalaulah Haris masih hidup, mesti dia pun happy dapat adik. alahai, tengah tulis pun zizie boleh sebak. Al-Fatihah. apa-apa pun, yang penting angah dan abang ngah are the most happiest persons. akhirnya, dapat juga rezeki anak :)

Dear Ilma, welcome to the world. be a good girl to your parents. be a good muslimah and makes everyone happy. and most importantly, andak always loves you, abang Haris, Aqif, Khalif and Dhiya :)

You Might Also Like

18 comments

  1. Tahniah buat kakak dan abang Zizie ya :)

    ReplyDelete
  2. sebak pulak baca yang zizie tulis untuk haris tuh..

    ReplyDelete
  3. alhamdulilah congrats akak. best nya ada baby baru dalam family kan? hee anyway. rindu nak singgah blog akak . :)

    ReplyDelete
  4. tahniah buat mereka. sedih baca pasaL haris tu.

    klik-klik british council 2x & lan berambeh 2x.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah,
    Allah dah menggantikan kesedihan itu dgn kegembiraan pd keluarga cik zizie..
    congrats angah cik zizie!
    ^_^

    ReplyDelete
  6. tahniah untuk angah zizie.. semua yg berlaku ade hikmahnye kn.. :)

    ReplyDelete
  7. Tahniah Zizie..best nya dapat baby..

    ReplyDelete
  8. New GA to join :D
    http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/10/giveaway-contest-rm700-jualan-hebat.html
    http://ainxr-stoghiee.blogspot.com/2014/10/mini-giveaway-tengkubutang-bersama.html
    jum singgah balik :D

    ReplyDelete
  9. Tahniah untuk angah Zizie... Moga hadirnya puteri ini mengubati rindu.

    ReplyDelete
  10. dpat ank buah eiy., thniah.,
    err knpa orng tkut sngat nk uplod ngn amik foto baby dlm pntng eik., nsib dan tkdir bby tu brgntung pd foto ker., kompius aku., huhu

    ReplyDelete
  11. wahhh ada baby. comel comel comel. :D

    ReplyDelete
  12. Subhanallah..alhamdulillah tahniah zie..tahniah ye untuk angah dan suami angah zizie juga ye..

    ReplyDelete
  13. Zumal terjah balas kat sini... Study rajin2 yer Zizie ;)

    ReplyDelete
  14. tahniah dpt anak buah baru.. arwah haris kenapa?

    ReplyDelete
  15. itu la Allah dah janji.. Allah tarik satu digantikan dgn yg baru. :) al-fatihah utk Haris

    ReplyDelete
  16. al fatihah.

    Allah ganti dgn ilma kan zizie? :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.