Because Monopod Is Too Mainstream

5.11.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Yeay! Alhamdulillah akhirnya barang yang zizie order dah sampai! bimbang juga kalau barang yang dibeli tak seperti yang dijanjikan. almaklumlah, membeli secara online ni, banyak risikonya.


inilah barangan yang zizie beli di lelong.com dengan harga yang gila murah! mini tripod. "ala, monopod kan hado". apa lah guna si monopod itu kalau tangan zizie tidak kuat nak mengangkatnya. almaklumlah, handphone berat 170 grams, memang la berat bila diletakkan pada monopod. bukan salah monopod tu pun. hehe. kalau dah berat, gambar pun tak boleh nak fokus.

so, tripod ni menyelesaikan masalah zizie untuk berangan seketika. berangan ala-ala model la kononnya. hahaha. dah tak ada orang nak ambil gambar kita, kita ambil la gambar diri sendiri. macam ni.


kesian jari zizie, luka sebab kena gigit dengan tripod. huhuhu. lebar sangat handphone ambe ni, 3.41 inchi. kena la tarik sepuas-puasnya untuk letakkan handphone pada tripod. tup tup, kena gigit sampai berdarah.

tripod ni pun, boleh juga di adjust menjadi monopod, tapi monopod versi kemetot ajela. hahaha. okay, dah habis kisah mini tripod. it is time to stike the poses. hahahaha. tolong jangan muntah biru ye.






You Might Also Like

23 comments

  1. Zizie beli berapa kat lelong.com tu?

    ReplyDelete
  2. Gambar dekat Dataran Pahlawan ke ni?

    ReplyDelete
  3. rajin dia pose.
    gambar kita boleh kira dgn jari je ^_^

    ReplyDelete
  4. sakanlah bergambar yer..kualiti gmbr baguslah..pakai phone ape?

    ReplyDelete
  5. kualiti gambar terbaik...ala2 dslr dah tu..

    ReplyDelete
  6. terkejut tgk gambar yg kedua nampak mcm zizie duduk atas tel tu :)

    ReplyDelete
  7. terbaiklah..bila jual beli online ni..kita beli barangan daripada penjual..dan penjual itu bukan saja jual barangan mereka sekaligus juga kejujuran mereka..

    ReplyDelete
  8. rajin ye zizie beli barang barang secara online. kalau saya, saya tak berani sangat sebab banyak kes penipuan.

    ReplyDelete
  9. Zumal pun nak beli tripod gak la... Boleh buat macam2 gaya bebas tanpa diganggu tiang ye tak ^_^

    ReplyDelete
  10. wah cam seronok jer zizie..nak jugaklah..hihihi

    ReplyDelete
  11. Salam. Hee kasihannya tiada siapa yg ambil gmbr zizie. Marilah saya bole tolong ambil gmbr zizie yg jelita itu.

    ReplyDelete
  12. sy ni pulak ade monopod adik belikan tp gunanya sekali pun tak pernah. haha!

    ReplyDelete
  13. akak pun bawa aje mini tripod kemana2.
    Sudahnya hari raya tahun ni berguna juga utk family photo.

    ReplyDelete
  14. hahaha. saya baru tahu ada minipod jugak.lambat sgt nak up to date nmpknyaa. hehe.

    ReplyDelete
  15. wah.. tripod. jenuh jugak nak mengusung tu.. heheheh

    ReplyDelete
  16. pinjam tripod.. nak bawak pi travel ke jogja nnti.. ;)

    ReplyDelete
  17. huyoo. ade jugak erk. baru tahu nih. hahaha

    ReplyDelete
  18. igtkan kamera ja ada tripod..ini semua salah selfie..ahahah.. mmg risiko ada dalam online shopping..

    ReplyDelete
  19. kt lelong.com murah2 kan.. tp xpna beli lg.. adk je pena beli byk kali..hoho

    ReplyDelete
  20. mmg nak cari tripod ni. teringin nak buat video.

    ReplyDelete
  21. Wah ni guna tripod lah eh?!?!!?! bestnya em em mcm nak jugak je hiks

    ReplyDelete
  22. waaa dah boleh jadi model iklan hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.