Kekeliruan dalam stress

27.11.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

Ini dah overdose stress ke apa sampai stress pun boleh keliru. For your information, sekarang zizie tengah busy untuk siapkan final year project phase 1. Well, most of my friends from other courses pun senasib dengan zizie. Dengan fyp lagi, assignment berlambak nak mampus! Zizie tak nak la mengadu part assignment tu. Kalau orang lain boleh buat, kenapa kita tak boleh buat kan.

One of my mistake here is delaying my job. Actually, one of my weakness is I can't concentrate on my work. Kalau tangan dah tekan browser google chrome, mampus la dah melarat tekan sana sini. Kalau dah tekan chia anime, lagi kelaut jadinya.

So, sebagai bakal engineer sejati which is buat kerja last minute, zizie tengah busy siapkan those report. Yela, dah jadi "anak tunggal" my supervisor kan, so I need to make him seksa nak check my report. Ekeke.

Bila kita tengah senang lenang, betul-betul senang la. Haha sana sini. Bila kita nak bertungkus lumus, memang banyak dugaan dan godaan mendatang. Laptop zizie dah menunjukkan tanda-tanda nak sakit. Sampai zizie pun sakit juga. Sakit hati. Astaghfirullahalazim..

Nak pinjam kawan-kawan punya, dorang pun sibuk macam zizie jugak. Nak hantar service, tapi nak kejar dateline pulak. Untuk malam ni sahaja, dah tiga kali laptop zizie tu mampus. I just hope I can finish my report before this friday. Then, boleh la nak hantar service. Ya Allah.. please ease my matter.


Memang stress la bila kita nak overcome stress, macam tak jadi. Nak nangis pun, macam tak tahu nak nangis sebab apa. Kalau zizie cerita kat kawan zizie, dia gelak adalah. Kata mereka, nak kesiankan macam tak jadi sebab cara zizie cerita lawak. Yolah, kita pun nak sedapkan  hati kita. Penat la nak be negative kan. So, just smile.



mohon dapat hadiah laptop atau notebook sebuah. ahak!
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

25 comments

  1. stress tapi muka masih ada senyum... dah ok lettew :)

    ReplyDelete
  2. ahaha.. lawaklah Zizie.. tuh lah procrastinate lagi kekeke oops.. sorry :D

    anyway tengok anime ape Zizie? :D hehehe..s ampaid elay habis keje XDD

    takpe take it easy, jangan stress-stress kang sume tak jadi XD

    Good luck ^__^

    aamiin.. moga-moga dapat.. ahahaha XD

    ReplyDelete
  3. tangguh assignment perkara biasa . huhuu

    ReplyDelete
  4. Samalah Zizie. Saya pun stress sangat-sangat sekarang. Esok report due, tapi tak siap lagi. Lusa pula ada report due dengan presentation. Dua-dua pun tak siap lagi. Next week pula dah final, tak baca buku pun lagi! Rasa macam dah nak gila ni >.<

    ReplyDelete
  5. Nampaklah jelas bila sterss akan terdapat kekeliruan diwajahnya...

    ReplyDelete
  6. semoga dipermudahkan semua urusan ziziey :)

    ReplyDelete
  7. Menangis merauang2 la kalau gitu baru diaorang paham kita tengah stress..hahahah

    ReplyDelete
  8. hihihi lagi setres masih bisa tersenyum mba :p

    ReplyDelete
  9. Aaa, scha paham2. selesaikan satu2. memang susah, tapi, insya Allah, boleh buat.

    ReplyDelete
  10. kalau time stress kdg2 semua benda xkena..lg bertambah stress kan... :)

    ReplyDelete
  11. Semoga dipermudahkan sis :)
    Baca bismillah masa nak bukak laptop tu.. Diakhiri dengan alhamdulillah. hihihi

    ReplyDelete
  12. May allah ease everything for u sistah zizi!!!

    ReplyDelete
  13. jangan stress sampai berkerut dahi ek.. nanti berkedut awal. hihii xD

    ReplyDelete
  14. Kesian Zizie, semoga dipermudahkan segala urusan Zizie yer...

    ReplyDelete
  15. laptop memang suka buat hal time final2 year.. smpai kena beli lappy baru :( engineer sejati kena rajin nnti nk hadap msa keje :)

    ReplyDelete
  16. sabar ye kak zizie, laptop ninaa pon asyik problemo. tk mau sedih2 ehh. chaiyok2

    ReplyDelete
  17. chaiyok2 zizie.. :)

    anis klik inti se.. hihi

    ReplyDelete
  18. itulah tangguh lg..hehehe..kita jgan fikir esok masih ada..kenyataannya kita pu tak pasti apa ujian yang akan datang esok. bersiap sedialah..

    semangat dpt banyak kerja, last2 melekat kat satu kerja ja,yg lain terbengkalai..huhu..memang parah nak kejar dateline tu..

    pasang niat betul2 masa online so masa google o buat research tak ada la menyimpang..hehehe

    harap settle smua masalah n tak mo stress2..! :)

    ReplyDelete
  19. Mmg stress la kalo camtu..tp rilex, jgn smpai jd giler.. Hehe

    ReplyDelete
  20. Salam. Hee nanti kalau sudah bekerja lagi merasakan tekanan.

    ReplyDelete
  21. pwitttt , hehe . nanti yaya bg notebook ke lappy ke dalam mimpi kak :P

    ReplyDelete
  22. huhu. memang stress kalau laptop prob. sabarlah zizie.

    ReplyDelete
  23. stress tu mmng prkara biasa kak. kite tiap2 hari stress jugak pkir pasal study. haha so stay strong je lah :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.