Ouija

12.11.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

wah! tengok cerita hantu lagi zizie ni. bukannya berani sangat pun. tutup muka adalah. tapi, kali ni buat berani sikit. sikit jela. hehe.

apa benda ouija ni? korang pernah dengar spirit spirit? game main panggil hantu guna papan berhuruf dan nombor tu.. itulah ouija board.



Synopsis

A girl is mysteriously killed after recording herself playing with an ancient Ouija Board, which leads to a close group of friends to investigate this board. They later find out that some things aren't meant to be played with, especially the 'other side'.


cerita ni best! susunan ceritanya sangat bagus. seram tu even tak adalah hardcore sangat, bagi zizie dah okay. lagi-lagi masa kawan Laine tu kena jahit dengan floss. pergh! macam takda cara lain je kau nak kasi seram!


zizie pun tak sangka rupa-rupanya Dorris Zander tu roh yang jahat. ingatkan si Mama tu yang bunuh Debbie sebab si Mama ni muncul-muncul dah hentak kepala orang.


yang menjadi tanda tanya zizie, ialah tentang Nona, nenek kepada Laine. Nona ni la yang bagitahu cara macam mana nak hapuskan hantu tu. macam mana si Nona tu tahu. takkan dia pernah main Ouija board ni pulak kan. satu lagi, dan dan aje si roh Debbie ni muncul nak tolong Laine masa lawan dengan Dorris. sebelum tu, tak pernah pulak dia muncul.

cerita ni biasa-biasa aje dan jalan ceritanya tak bosan. seram pun tak menghampakan. tetapi, untuk kasi impak tahap impressive tu tak adalah.

rating : 6/10

You Might Also Like

25 comments

  1. Saya akan tunggu keluar online je cerita ni.

    ReplyDelete
  2. dah lama tak tgk wayang nih..nak jgk tgk citer nih tapi xde geng la nk tgk same..lau sorang2 bosan.

    ReplyDelete
  3. Adik qila ckp byk terkejut kejut tu kan hiks.

    Boleh lah eh~ hihi takpe lah taknak tgk.
    Nak tunggu hunger games wiwwiiii

    ReplyDelete
  4. serammm. part yg api menyala sendiri pun sy dah kecuttt. tambah lagi tgk wayang. sound mmg perghh. hahahaha

    ReplyDelete
  5. huaaa lama nya tak visit sini ...


    btw, tajuk filem macam menarik dah :)

    ReplyDelete
  6. errr... bab2 cite hantu nie byk tutup muke je dr tengok..huhu.. xberani sgt..huhu...

    ReplyDelete
  7. kak zizieeee...ecah baru terpikir nak tengok,,, tapi cam serammmmmmm sgttt je

    ReplyDelete
  8. Lama benau tak tgk wayang.adik hakak ajak tgk villa nabila. Rasanya baik tgk cita ni

    ReplyDelete
  9. wow..interesting, tp kwn yana ckp xbest..huhu.. singgah sini n klik sony and ios nuff..

    btw, support me and wish me luck :)
    http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/11/dream-trip-to-macau.html

    ReplyDelete
  10. Amboi..lama2 blog ni jadi blog seram dah ni..tuan blog suka betul tengok citer hantu..hehe

    ReplyDelete
  11. ishh. tak suka la mulut jahit2 ni. hoho

    ReplyDelete
  12. wahh macam best. lepas tengok annabelle, jadi fobia dah nak tengok movie seram. takut tak best. takut rugi. hee

    ReplyDelete
  13. huhuhu braninyeeee lahai Zizie oi.
    kalau akak memang tidaklah nak pergi tengok citer cemni.. layan cartoon saja.

    ReplyDelete
  14. dah lama tinggal tengok filem seram ni.. last tengok Death Bell I, tu je. hehe

    ReplyDelete
  15. Masa tengok haritu, agak confuse siapa hantu yg jahat. SO yang jahat tu si DZ lah ye? Hee

    ReplyDelete
  16. Kalau zumal, confirm terlena terus kat panggung ^_^

    ReplyDelete
  17. wah cite seram2 yg best ni.. nadyya suka. heee

    ReplyDelete
  18. tak berani la tengok cerita hantu.. yang kelakar tu ampun lagi

    ReplyDelete
  19. alamak banyak betul spoiler... mwahahahaha...

    tak tengok lagi, nanti nak tengok hehehe..

    yang jahit mulut tuh erkkk...

    tak sakit ke TT^TT

    ReplyDelete
  20. tgk laine kena jahit mulut tu pun dah meremang..kita dah boikot filem seram2.. hahaha..

    ReplyDelete
  21. hang memang suka layan cerita seram ka cik zizie?

    ~.~'

    ReplyDelete
  22. ramai cakap best cite nie..
    tak pernah tgk lagi.hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.