Hangout at Satu Daerah Satu Industri (SDSI), MiTC Melaka 2014 - Part 2

22.12.14

Assalamualaikum wbt
Heyyo GG!

harini, nak sambung bahagian 2 pulak. di bahagian pertama, kami makan-makan di Menu Malaysia. bila perut sudah kenyang dan boring dengan PA system pertandingan karaoke yang asyik rosak, kitorang melangkah masuk ke dalam MiTC.

di dalam MiTC terdapat keusahawanan dan produk SDSI di setiap negeri. sebelum melangkah masuk ke dalam, kita bergambar dengan Oppo dan Baymax dulu.


oh, baymax tu kawan zizie. so, tak payah nak cari sangat la. hehe. masuk sahaja ke dalam MiTC, zizie tertarik dengan pameran replika rumah-rumah kecil. walaupun harganya kecil, harganya sangat besar!



gigih betul pak cik tu membina rumah ni daripada lidi-lidi halus dan kayu-kayu kecil.


kemudian, kami berjalan-jalan dan menggila lebih kurang semua booth di dalam tu. almaklumlah, waktu kami masuk pun dah hampir tutup. jadi orangnya tak adalah ramai sangat.






tiba-tiba, zizie bertemu dengan bekas lecturer zizie yang sekarang bergelar usahawan yang berjaya.


lecturer zizie sekarang mempunyai produk aiskrimnya sendiri iaitu Nurulz Artisan Scoop. zizie suka flavour salted caramel dan ianya halal, keluaran bumiputra. kalau di Area Melaka, kedainya terletak di Taman Melaka Perdana. Tahniah Puan sebab dah berjaya dalam bisnes dan semoga dapat perluaskan lagi cawangan :)

dah berchitchat dan merasa sample aiskrim, kami sambung berjalan-jalan ke booth negeri pulak. semua negeri ada di sini. Vietnam dan Thailand juga tidak ketinggalan untuk peringkat antarabangsa.


negeri Sarawak

dan, pastinya zizie mencari-cari booth negeri kelahiran zizie, iaitu Terengganu

anak kelahiran negeri Terengganu, termasuk patung tu agaknya.


homesicknya bila dah lama tak balik. tahun depan la baru zizie dapat balik. huhu.

oleh kerana, kesuntukan masa, tak banyak aktiviti yang kami lakukan. hanya berjalan-jalan, bergambar dan merasa sample makanan. seronok pulak menjamu selera rojak buah secara free. hehe. ketemu lagi ye SDSI :)





You Might Also Like

17 comments

  1. Comel en OPPO tu ha...cute

    Akak singgah ye

    http://marsha-marshashahirnnia.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. seronoknyee.. dulu mse anis stdy kat melaka xsempat merasa..huhu..

    ReplyDelete
  3. Ala comelnya Baymax hijau tu farah ! Nampak macambest berjalan

    ReplyDelete
  4. sakannya bergambar :) hehe. tentu dapat jumpa macam macam kat sana kan

    ReplyDelete
  5. cantiknya rumah rumah tu :) pehh. buat dari lidi yang halus :)

    ReplyDelete
  6. Menarik. Kalau saya ada dekat Melaka bolehlah singgah tapi tak balik Melaka pun.

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum dan salam kenal..
    Saje blogwalking mencari kenalan dan bahan bacaan..

    Cantik replika rumah2 kecik tu hahaha :D

    ReplyDelete
  8. follow blog nih :) ada masa follow lah balik ya http://aisyaieyka.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. Zizie, gambar last tu gaya macam ahli panel nak beri ceramah jew...

    ReplyDelete
  10. panjang nya kaki..Boleh jadi model la Zizie ni..:)

    ReplyDelete
  11. wahhhh gembiranyer g expo.. una pun suke expo2 mcm ni.. hehehe :)

    ReplyDelete
  12. Kim salam pelok ciom dkt oppobaemax tu ples ehehehe.
    Kenapa kak zizie kurus tinggi cantik woiiiiii

    Hihuhi.
    Bestnyaaaa qila dah lama tak jenjalan cemni wiwiwi

    ReplyDelete
  13. wahh dia bukak sampai bila nih??
    p/s: klik2 inti

    ReplyDelete
  14. rumah kecik comel je sekali tengok RM kat sebelah. gulp.
    haha

    ReplyDelete
  15. kekadang best gak taw pergi event2 mcm ni. hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.